Aviacijos bazėje Šiauliuose lankysis Danijos gynybos ministras

Ketvirtadienį Lietuvos karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje Šiauliuose lankysis Danijos gynybos ministras Nickas Haekkerupas (Nikas Hakerupas).

Su Lietuvos krašto apsaugos ministru Juozu Oleku ir kariuomenės vadu Arvydu Pociumi jis ketina aptarti sąveikių pajėgų iniciatyvą (Connected Forces Initiative, CFI), bendras pratybas, oro policijos misiją Baltijos šalyse ir bendradarbiavimo tarptautinėse operacijose perspektyvas.

Per susitikimą taip pat bus kalbama apie dvišalį bendradarbiavimą, kurio didelę dalį apima Lietuvos mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ integracijos su Danijos kariuomenės divizija projektas LITBRIG, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Danijos gynybos ministras Aviacijos bazėje Šiauliuose taip pat susitiks su NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse vykdančiais Danijos kariais.

KOP Aviacijos bazėje Šiauliuose nuo šių metų sausio 2 dienos NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse vykdo Danijos karinių oro pajėgų kontingentas. Tai jau ketvirtas kartas, kai Danija siunčia savo karius ir naikintuvus patruliuoti Lietuvos, Latvijos ir Estijos oro erdvėje. Keturių mėnesių budėjimą dabar atlieka Skrydstrupo aviacijos bazės kariai su keturiais naikintuvais F-16.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių