A.Valinsko partija įsilieja į liberalcentristų gretas (papildyta)

Valdančiųjų Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) bei Tautos prisikėlimo partijos (TPP) lyderiai pasirašė politinę deklaraciją dėl partijų jungimosi.

Deklaracijoje, kurią ketvirtadienį pasirašė LiCS pirmininkas Algis Čaplikas ir TPP vadovas Arūnas Valinskas, aptariami bendros politinės veiklos prioritetai ir dalyvavimas 2012 metų Seimo rinkimuose.

„Po partijų susijungimo išliks LiCS pavadinimas. Susijungus partijoms, buvusių TPP narių vietas 2012 metų Seimo rinkimų sąrašuose šalys patvirtins atskiru dokumentu“, - rašoma pasirašytame susitarime.

Be to, iki šiol buvusi Jungtinė Liberalų ir centro sąjungos bei Tautos prisikėlimo partijos frakcija Seime keičia pavadinimą ir tampa Liberalų ir centro sąjungos frakcija.

Bendroje Jungtinėje frakcijoje Seime liberalcentristai ir „prisikėlėliai“ dirba vienerius metus. Šiuo metu joje yra 13 narių. Iš jų penki yra liberalcentristai, septyni – TPP atstovai, dar vienas parlamentars yra šios frakcijos narys, nors nepriklauso nei vienai partijai.

Pasak LiCS pirmininko A.Čapliko, tikimasi, kad partijų jungimosi procedūros bus baigtos iki Naujųjų metų.

LiCS Vyriausiajai rinkimų komisijai deklaravo, kad praėjusių metų pabaigoje turėjo 4458 narius, TPP – 1155. Pastaroji partija buvo įsteigta 2008 metais, likus vos keliems mėnesiams iki Seimo rinkimų. Kurį laiką TPP vadinta „žvaigždžių partija“, nes į ją susibūrė itin daug pramogų pasaulio atstovų.

2008 metų Seimo rinkimuose TPP užėmė trečiąją vietą pagal gautus mandatus, bet per pastaruosius kelerius metus dėl vidinių konfliktų ir įtampų nemenka dalis šios partijos atstovų parlamente išėjo į kitas politines organizacijas, o TPP branduolys su A.Valinsku priešakyje nusprendė jungtis su LiCS.

A.Čaplikas ketvirtadienį priminė, kad neseniai LiCS gretas jau papildė apie 400 ankstesnių Naujosios sąjungos narių, nesutikusių su šios partijos susijungimu su Darbo partija. „ Po susijungimo iš viso iki metų pabaigos tikimės turėti apie 7000 narių“, - teigė LiCS vadovas.

A.Valinskas pareiškė tikįs, kad šių metų gruodžio mėnesį bus galutinai užbaigtas partijų susijungimas. „Likę dar tam tikri darbiniai klausimai, kurie yra konfidencialūs, pavyzdžiui, dėl kai kurių apygardų pasidalinimo ir dėl kandidatų sąrašo“, - sakė jis.

Pasak TPP vadovo, sulig „liberalcentristų stiprėjimu“ Lietuvoje formuojasi „normalus politinis darinys – kairė, dešinė ir centras“. „Kaip žinia, taburetė geriausiai stovi ant trijų kojų. Valdžios taburetė, matyt, irgi. Gimsta nauja, stipri politinė jėga, kuri tikrai nepristigs fantazijos“, - vylėsi A.Valinskas.

Paklaustas, ar smarkiai nusmukę TPP reitingai nenusmukdys ir LiCS, A.Čaplikas atsakė taip nemanąs: „Nes politinių partijų stambėjimas yra teigiamas reiškinys“.

Tiek vienos, tiek ir kitos susijungiančių partijų lyderiai pareiškė apgailestaujantys, kad šiame procese nedalyvauja Eligijaus Masiulio vadovaujamas Liberalų sąjūdis. „Esam ne kartą kvietę juos pradėti pokalbius. Deja, galiu kol kas tik apgailestauti, kad jų nėra šalia mūsų. Galiu pasakyti, kad arogancija niekam niekad nebuvo į sveikatą. Apmaudu, nes būdami kartu mes tikrai galėtume gauti didesnį žmonių pasitikėjimą“, - kalbėjo A.Čaplikas.

„Mūsų ranka kaip buvo ištiesta taip ir paliko. Bet kartais ištiesta ranka pavargsta ir ji įsidedama į kišenę. Noriu pasakyti, kad pasiūlymas Liberalų sąjūdžiui dėl bendro kandidatų sąrašo tebegalioja. Kita vertus, mes esame pasirengę ir vieni eiti“, - sakė A.Valinskas.

Kol kas nepatvirtinta, ar baigus susijungimo procesą A.Valinskas taps vienu iš LiCS vadovo A.Čapliko pavaduotoju.


Šiame straipsnyje: Arūnas ValinskasLiCSttp

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nieko neišeis

Nieko neišeis portretas
Labai gerai, nes ir tie ir tie neturi nei populiarumo nei palaikymo.

Prezidento partija

Prezidento partija portretas
prijungsime ir kitas nesugebancias vadovauti tautai partijas už-konservavimui

Ok

Ok portretas
Po tokio žesto libcentristai net barjero nepereis ir i Seima nepateks.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių