A.Valinskas: R.Vilkaičiui likti poste „nėra argumentų"

Valdančiosios Tautos prisikėlimo partijos (TPP) vadovas Arūnas Valinskas sako neišgirdęs iš premjero Andriaus Kubiliaus "rimtų argumentų", kodėl partijos į kultūros ministrus deleguotas Remigijus Vilkaitis turėtų likti poste.

Trečiadienį po apsilankymo pas ministrą pirmininką A.Valinskas žurnalistams teigė, kad pirmadienį susitikus su pačiu R.Vilkaičiu turėtų būti priimtas sprendimas dėl jo pasitraukimo. TPP kritikuojamas kultūros ministras iki savaitės pabaigos yra išvykęs į komandiruotę Kroatijoje.

"Neišgirdau nė vieno rimto argumento, kodėl R.Vilkaitis turėtų likti dirbti Vyriausybėje, ir aš manau, kad tikrai šaltu protu sveikas sprendimas turėtų būti priimtas kitą savaitę, netempiant, kad tų problemų kultūros srityje būtų kiek galima mažiau", - teigė A.Valinskas.

"Sutarėme su premjeru, kad šis klausimas bus sprendžiamas susitikus pirmadienį su ministru, kai jis grįš komandiruotės, bet aš patvirtinu, kad nei partijos, nei frakcijos nuomonė nesikeis", - tikino jis.

Premjeras trečiadienį, prieš susitikimą su A.Valinsku, pareiškė, kad kultūros ministro R.Vilkaičio galimybės dirbti toliau nebus svarstomos jam pačiam nedalyvaujant. Anot premjero, ministrai - ne lengvai keičiami "kavos puodeliai" ar "eiliniai darbuotojai", ir jiems pakeisti reikia rimtų argumentų.

Tuo metu A.Valinskas tikino, kad premjeras sutiko, esą partijos valia lemia daugiausiai.

"Sutarėme su gerbiamu A.Kubiliumi, kad partijos valia yra pati labiausiai lemianti, ir aš manau, kad dabar tik laiko klausimas, kada tai atsitiks", - teigė A.Valinskas.

TPP lyderis teigė nežinojęs, kad R.Vilkaitis šiuo metu vieši Kroatijoje, todėl jį kvietė į susitikimą su premjeru trečiadienį.

"Oficialiai buvo įteiktas partijos ir frakcijos sprendimas atšaukti kultūros ministrą iš pareigų, ir šiandieną ministras, deja, aš nežinojau, išvykęs į komandiruotę... Buvo iškviestas ir viceministras Donatas Valančiauskas, ir ministerijai oficialiai įteiktas partijos ir frakcijos sprendimas, kad artimiausiu metu ministras turėtų priimti kad ir labai skausmingą, bet Lietuvos kultūrai būtiną sprendimą pasitraukti iš pareigų", - kalbėjo A.Valinskas.

Anot jo, jau naujasis ministras turėtų spręsti, ar pareigose liks viceministras D.Valančiauskas.

R.Vilkaičiui neatsistatydinus pačiam, pasak A.Valinsko, "gali premjeras pasakyti ir atleisti kaip ministras pirmininkas ministrą".

TPP vadovo teigimu, apie kandidatus į kultūros ministro postą su A.Kubiliumi nekalbėta.

"Kol kas tikrai nekalbėjome apie kandidatus, nes turime tokią labai įdomią praktiką, kad kai užsimeni apie vieną, jis būna nuimtas dar nepaskirtas. (...) Aš pasakiau premjerui, kad kandidatas bus įvardintas tuomet, kai ši vieta liks laisva", - tikino A.Valinskas.

Anot jo, į šį postą gali pretenduoti ir TPP nariai, ir nepartiniai asmenys.

Paklaustas, ar nesiūlo į ministrus operos solisto Deivido Staponkaus ir ar neketina jo siekti pats, A.Valinskas teigė, jog "gali pretenduoti ir D.Staponkus, ir R.Petrauskis (aplinkos ministro patarėjas Romualdas Petrauskis - BNS), ir A.Valinskas", tačiau prieš tai užtikrino, kad R.Petrauskio kandidatūra "tikrai nesvarstoma".

Teigiama, kad Tautos prisikėlimo partijos (TPP) esą netenkina ministerijos darbo kokybė ir situacija kultūros srityje.

Pagal valdančiosios koalicijos susitarimą TPP priklauso kultūros ir aplinkos ministrų postai. TPP Seime turi 7 atstovus.


Šiame straipsnyje: VilkaitisValinskaskubilius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių