A.Valinskas Prezidentę pavadino „įžeista boba“ (papildyta 13.35 val.)

Kultūros ministru pretenduojantis tapti Tautos prisikėlimo partijos (TPP) pirmininkas Arūnas Valinskas vertindamas prezidentės Dalios Grybauskaitės pasisakymą, kad jis neturi visuomenės pasitikėjimo, valstybės vadovę pavadino „įžeista boba“.

„Mums reikalinga ne įžeistos bobos pozicija, ne įžeistos bobos nuomonė, o oficiali valstybės vadovės pozicija argumentuota“, - sakė A. Valinskas.

Tokią frazę A. Valinskas keletą kartų kartojo visoms su juo susisiekusioms žiniasklaidos priemonėms, ji neišsprūdo netyčia.

Anot jo, prezidentės pasakymas, kad jis negali būti kultūros ministru, nes neturi visuomenės pasitikėjimo nėra argumentas. A. Valinskas tikina, kad tokiu atveju premjerui Andriui Kubiliui jau seniai turėjo būti pareikštas nepasitikėjimas, nes jo reitingai itin žemi.

A.Valinskas nekonkretizavo, ar jo kandidatūrą atmetus prezidentei, Tautos prisikėlimo partija trauktųsi iš koalicijos.   

„Čia klausimas, kas tą koaliciją griauna: mes iš vidaus, ar prezidentė iš išorės?“ - retoriškai klausė TPP pirmininkas.

Jo žiniomis, pirmadienį A. Kubilius nepaisydamas D. Grybauskaitės prieštaravimo, teiks A. Valinsko kandidatūrą į kultūros ministrus.

Prezidentė:A.Valinskas neturi visuomenės pasitikėjimo

 

Prezidentė Dalia Grybauskaitė penktadienį paaiškino, kodėl nepritartų Tautos prisikėlimo partijos (TPP) pirmininko Arūno Valinsko kandidatūrai į kultūros ministrus.

 

„Mano nuomone, kandidatas turi turėti ne tik partijos, bet ir visuomenės pasitikėjimą. Aš pasakiau, kad A.Valinsko kandidatūrai nepritarsiu“, - sakė D.Grybauskaitė.

 

Prezidentė sakė, kad ji norėtų kultūros ministrą rinktis kelių kandidatų.

 

Savo ruožtu premjeras Andrius Kubilius sako, kad jei TPP nepateiks kito kandidato, jis pirmadienį Prezidentei D.Grybauskaitei oficialiai teiks A.Valinsko kandidatūrą.

"Esam sutarę, kad iki pirmadienio išmintingai pamąstom, ir jeigu mąstymo rezultatai bus kuo nors kitokie, tai į tai reaguosim, jeigu ne, tai, be abejo, ir vykdysim visas formalias procedūras (...) Aš jau jums pasakiau aiškiai - gerbiame koalicijos partnerius, gerbiame koalicijos sutartį", - žurnalistams penktadienį sakė A.Kubilius.

Premjeras vertins nuomonę

Premjeras pareiškė tikįs, kad "TPP elgsis išmintingai ir atsakingai įvertins Prezidentės nuomonę". "Savo ruožtu koalicija ir premjeras A.Kubilius tikisi, kad TPP brangina savo įsipareigojimus valstybės valdymo stabilumui ir efektyvumui", - priduriama oficialiame penktadienį išplatintame Vyriausybės pranešime spaudai.

Bet TPP, kuriai priklauso kultūros ministro portfelis, atstovai tikina neskubėsiantys ieškoti kito kandidato į kultūros ministrus, nes tikisi išgirsti argumentus, kodėl netinka A.Valinsko kandidatūra.

"Rimtų argumentų tiesiog nėra. Kai jų sulauksime, jeigu sulauksime, tada ir svarstysime, ar siūlyti kokį kitą kandidatą", - portalui sakė TPP frakcijos Seime seniūnė Arūnė Stirblytė.

"Mes pasiūlėme savo kandidatą, kaip premjeras ir prašė, dabar laukiame, kad premjeras oficialiai pateiktų jį Prezidentei. Tada Prezidentė turėtų argumentuotai ir viešai pasakyti, kodėl jai netinka teikiama kandidatūra. Jeigu tai tėra asmeniškumai, tai ką aš galiu dar pasakyti?", - sakė vienas TPP vadovų, Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas Dainius Budrys.

"Apie Prezidentės skeptišką nuomonę dėl A.Valinsko mes jau seniai žinojome, čia nieko naujo neišgirdome. Tačiau norėtume, kad kandidatūra būtų oficialiai pateikta ir mes išgirstume oficialius argumentus, kodėl ta kandidatūra netinkama", - sakė TPP frakcijos seniūnės pavaduotojas Antanas Nedzinskas.

Pasak jo, TPP "neskuba, duoda kitai pusei pagalvoti", todėl bent kol kas nesvarstys galimybės siūlyti kitą kandidatą į kultūros ministrus.

TPP pasiūlė skirti A.Valinską naujuoju kultūros ministru ketvirtadienį vietoje dabar šias pareigas einančio Remigijaus Vilkaičio, kuriam partija reiškia nepasitikėjimą. 


Šiame straipsnyje: Valinskasgrybauskaitėkubilius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių