A.Valinskas kitą savaitę taps LiCS vicepirmininku

Arūno Valinsko vadovaujama Tautos prisikėlimo partija (TPP) kitą savaitę turėtų prisijungti prie Libelalų ir centro sąjungos (LiCS).

„Lietuvos žinios“ rašo, kad parengtą susijungimo deklaraciją LiCS pirmininkas Algis Čaplikas ir TPP lyderis A.Valinskas žada pasirašyti kitą savaitę, o visus teisinius formalumus norima sutvarkyti iki Naujųjų metų.

Dienraštis pastebi, kas iš tiesų žodis „susijungimas“ šiuo atveju ne visai tikslus, nes A.Valinsko bendražygiai iš esmės taps liberalcentristais.

A.Čaplikas teigė, jog A.Valinskui ruošiamas LiCS vicepirmininko postas, o su kitais jo partijos nariais nuolat konsultuojamasi, pamažu braižoma ir strategija artėjantiems Seimo rinkimams.

„Per praėjusius rinkimus už TPP kandidatus balsavo 18 proc. rinkėjų. Negalima sakyti, kad jie nesuprato, už ką balsuoja. Reikia ir tai įvertinti. Šie žmonės, pabuvę politikoje, matyt, subrendo ir atrado liberaliąją kryptį“, - aiškino A.Čaplikas.

LiCS pirmininkas taip pat atskleidė, kad prieš sprendimą susijungti su TPP vyko konsultacijos ir su Liberalų sąjūdžio (LS) partija, tačiau platesniam liberalių jėgų vienijimuisi koją esą pakišo LS „politinis nekorektiškumas“.

A.Valinsko teigimu, TPP šiuo metu yra apie 1500 aktyviai veikiančių narių.
„Kiek teko su jais kalbėtis, visi pritaria susijungimo idėjai. Nors vienas kitas neišvengiamai nubyrės, visi aktyvūs nariai turėtų prisidėti“, - dienraščiui teigė TPP vadovas.

„Galiu pasakyti tiesiai šviesiai - niekada neslėpėme, jog esame centro liberalioji jėga. Visa esmė, kad partijos programoje neakcentavome liberalių idėjų, jų niekas neskaito, o pasirinkome spalvingesnę saviraišką“, - dėstė A.Valinskas.


Šiame straipsnyje: Arūnas ValinskasLiCSttp

NAUJAUSI KOMENTARAI

br

br portretas
Politinis lavonas Valinskas nusives i morga ir Caplika. Pats to norejo....

nebalsuosiu

nebalsuosiu portretas
uz LiCS . kazkokia klounu prieglauda... pasiimkit dar donalda,antana, baukute ir rupuzeviciu, partijos ateitis uztikrinta...

jezau

jezau portretas
nuo Valinsko klounu niekaip nebegalim isivaduot ,o dar ateiti zada kiti klounai ir bufetavos tai tikrai bus smagu lietuvoje seime bus visas fabrikas nuo slavejos iki pedofilu
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių