A.Valinskas atsiima savo kandidatūrą į kultūros ministrus

Tautos prisikėlimo partijos (TPP) pirmininkas Arūnas Valinskas nusprendė atsiimti savo kandidatūrą į kultūros ministrus.

A.Valinsko teigimu, kita kandidatūra premjerui bus pateikta jau pirmadienį, praneša Lietuvos televizijos naujienų tarnyba. Premjeras, anot jo patarėjo Virgio Valentinavičiaus, po A.Valinsko nepagarbių pareiškimų apie Prezidentę buvo nusprendęs šio kandidatūros į ministrus nebeteikti.

„Nors partija, frakcija kėlė, įkalbėjo deleguoti mane, aš informuosiu  premjerą apie asmeninį apsisprendimą pasitraukti. Tikrai nereikalausiu, kad būtų nesurandama kandidatūra. Kitą kandidatūrą mes pateiksim jau pirmadienį, ir manau, kad premjeras ją galės pateikti Prezidentei“, - sakė A.Valinskas.

Kaip kiek anksčiau Lietuvos radijui teigė V.Valentinavičius, premjeras po A.Valinsko pastarųjų dienų nepagarbių pareiškimų apie Prezidentę nebemato galimybės teikti jo kandidatūrą į kultūros ministrus.

Sprendimą, kaip elgtis toliau, pasak V.Valentinavičiaus, premjeras priims po konsultacijų su koalicijos partneriais.

„A.Valinsko žodžiai ir veiksmai penktadienį ir šeštadienį neatrodo labai išmintingi, veikiau - priešingai. Todėl, premjero nuomone, kyla klausimas dėl prasmės teikti tokį kandidatą į kultūros ministrus. Koalicijos sutartis yra bendra visos koalicijos atsakomybė, ir premjeras be koalicijos partnerių jokių žingsnių nedarys. Visi tolesni žingsniai paaiškės pirmadienį, nėra abejonių, kad jie bus daromi kartu su koalicijos partneriais“, - sakė V.Valentinavičius.

Dar penktadienį A. Kubilius buvo sakęs, kad jei TPP nepasiūlys kito kandidato, A.Valinsko kandidatūrą pirmadienį oficialiai teiks Prezidentei.        

A.Valinskas, paaiškėjus, kad Prezidentė nepritaria jo kandidatūrai, žiniasklaidai pareiškė, jog partijai reikia „ne kažkokios įskaudintos bobiškos nuomonės, o oficialių valstybės vadovės argumentų“.

Šeštadienį TPP lyderis sakė nemanąs, kad savo kategorišku pasisakymu įžeidė Prezidentę. Anot A.Valinsko, jis tokią situaciją sukėlė norėdamas parodyti, kad šalis „didžiuliais žingsniais eina autokratinio valdymo link“.

A.Valinsko kandidatūra siūloma į kultūros ministrus, TPP atšaukiant iš šio posto pačių deleguotą Remigijų Vilkaitį. Partija tvirtina, kad jų netenkina ministro ir ministerijos darbo kokybė bei situacija kultūros srityje.

Pasak D.Grybauskaitės, atmetusios A.Valinsko kandidatūrą, kandidatas į ministrus turėtų turėti ne tik reikiamą kvalifikaciją, bet ir visuomenės pasitikėjimą.


Šiame straipsnyje: Valinskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių