Atsirado vienas iš dingusiu laikytų kariūnų

Šeštadienį gyvas ir sveikas rastas vienas iš dingusiu laikytų Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos (LKA) kariūnų Antanas Gasparavičius.

Tai šeštadienį BNS patvirtino krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė.

Šiuo metu vyksta A.Gasparavičiaus apklausa. Kariūnas buvo išvykęs į užsienį, šeštadienį grįžo ir pats atvyko į Karo policijos Vilniaus įgulą.

Karo policijos Vilniaus įgulos ikiteisminio tyrimo grandies tyrėjas kapitonas Arnoldas Ruginis BNS sakė, kad su A.Gasparavičiumi telefonu bendrauta kelias pastarąsias dienas, kai jis keliavo po Europą.

„Jis geranoriškai sutiko grįžti“, - teigė A.Ruginis.

Kapitono tvirtinimu, kariūnui šeštadienį įteikti įtarimai dėl dezertyravimo.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad karys, pasišalinęs iš dalinio ar tarnybos vietos ilgesniam negu dešimt dienų laikui arba tiek laiko neatvykęs į dalinį ar tarnybos vietą arba nepaisant pasišalinimo trukmės tai padaręs turėdamas tikslą išvengti karo tarnybos, baudžiamas laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Pasak A.Ruginio, A.Gasparavičius nėra sulaikytas.

Karo policijos tyrėjas teigė, kad dar anksti kalbėti apie A.Gasparavičiaus dingimo detales ir priežastis. Būtina apklausti kitą dingusį kariūną Darių Šaduikį, kitus proceso dalyvius.

Ar turi žinių apie D.Šaduikį, A.Ruginis komentuoti atsisakė.

„Kol kas nekomentuoju“, - sakė jis.

Krašto apsaugos ministerija pranešė, jog A.Gasparavičius pareiškė nenorintis bendrauti su žiniasklaida.

Du LKA kariūnai D.Šaduikis ir A.Gasparavičius dingusiais laikyti nuo spalio 28 dienos. Ketvirtakursis D.Šaduikis į akademiją turėjo grįžti iki lapkričio 1 dienos 24 valandos, penktakursis A.Gasparavičius - iki lapkričio 2 dienos 7 valandos.


Šiame straipsnyje: karo akademijakariūnai

NAUJAUSI KOMENTARAI

valdas

valdas portretas
tik pas mus toks bardakas tai kokie cia kariunai sugalvojo isejo ,parejo ir nieko,pas ta ruski ir ta taip nebuvo Ta musu armija panasi i vaiku darzeli tik skirtumas kad eidamas i darzeli algos negauni, tarnavau rusu armijoje serzantu mokykloje ten nebuvo kam pasiskusti ir nieko dar dziaugiuosi kad gryzau ne slapia vista o dabar tarnauja kitame mieste ,kas antra savaite namuose ir blogai sunki tarnyba ir t.t.

taip.

taip. portretas
Kas gero gali buti tokioi korumpuotoi valstybeje,karinese strukturose tas pats,obsoliuti betvarke,apie armijos moraliny veida net kalbos negali buti.Kyla klausimas,kam jinai isvis reikalinga,jeigu negali susitvarkyti savo vidaus problemu.

Chi chi

Chi chi portretas
Kaunadieniai, ar bent patys skaitot, ką rašinėjat? Antraštes, pavyzdžiui? Ar žurnalistai išmoks kada nors bent antraštėse klaidų nedaryt?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių