Atnaujinta Preilos botelio byla

Po to, kai Lietuvos Aukščiausiasis Teismas šį pavasarį bendrovei "Sabonio klubas ir partneriai" nurodė nugriauti Preiloje pastatytą botelį, bendrovė kreipėsi į teismą dėl bylos atnaujinimo.

Įmonei buvo nurodyta per šešis mėnesius imtis griovimo darbų, tačiau Klaipėdos apygardos teismas nusprendė atnaujinti teismo procesą.

Bendrovės advokato Gintaro Černiausko teigimu, įmonė pateikė tris, jos manymu, šiame teismo procese padarytus pažeidimus.

"Panaikinus botelio detalųjį planą, kuris esą buvo neteisėtas, į teismo procesą nebuvo įtraukti vieno iš penkių sklypų nuomininkai. Detaliojo plano sprendiniai liečia ir jų žemės sklypą.

Įmonės remontavo statinius, o jų teisės buvo pažeistos. Visi turi teisę dalyvauti procese ir gintis nuo prokuratųros pareikštų reikalavimų", – aiškino "Sabonio klubas ir partneriai" interesus ginantis advokatas.

G.Černiausko teigimu, ieškovas šioje byloje pateikė ir daugiau aplinkybių, kurias teismo procese reikėtų aiškintis.

"Teismo procesas dėl neteisėtų statybų buvo grindžiamas Kuršių nerijos nacionalinio parko generalinio plano sprendiniais. Tačiau Konstitucinio Teismo išaiškinime minima, kad šį planą sudaro 18 tomų. O Statybos instituto mokslininkų darbuose minima, kad jis apima 19 tomų", – pabrėžė advokatas G.Černiauskas.

Dar vienu motyvu, atnaujinant teismo procesą, buvo pateikti faktai iš kitos baudžiamosios bylos.

"Kai buvo rengiamas ir tvirtinamas botelio detalusis planas, Klaipėdos apskrities viršininko administracija bei Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcija šio plano net neturėjo. Pagal rašytinius įrodymus šios institucijos to plano prašė Valstybės saugomų teritorijų tarnybos", – tikino advokatas.

Pastaroji esą nurodė pačioms institucijoms susirasti pinigų ir atšviesti plano kopijas."Dėl to, kad statybų teisėtumą turėjusios kontroliuoti institucijos neturėjo Generalinio plano, ir įvyko visa eilė teismo procesų nerijoje", – tikino advokatas.Botelio byla iš esmės bus pradėta nagrinėti sausį. Aukščiausiojo Teismo sprendimas griauti statinius Preiloje yra sustabdytas iki kol truks šis teismo procesas.


Šiame straipsnyje: Sabonio botelis

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių