Atleistas ir antrasis nestatutiniais santykiais skundęsis kariūnas

Iš Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos (LKA) atleistas ir antrasis nestatutiniais santykiais aukštąją karo mokyklą kaltinęs kariūnas Darius Šaduikis.

„Antrasis kariūnas atleistas nuo gruodžio 23 dienos“, - BNS antradienį sakė LKA viešųjų ir tarptautinių ryšių skyriaus viršininkė majorė Birutė Krasavinienė.

Pasak jos, D.Šaduikiui, kaip ir buvusiam jo mokslo draugui Antanui Gaspravičiui, grąžinti valstybei studijoms išleistų lėšų nereikės. D.Šaduikį ir A.Gasparavičių karo medikai pripažino netinkamu karo tarnybai.

D.Šaduikis lapkričio 15 dieną psichologinei patikrai buvo paguldytas į neįvardytą Kauno ligoninę. Pasak B.Krasavinienės, kariūnas iš ligoninės buvo išleistas praėjusį trečiadienį.

Du LKA kariūnai D.Šaduikis ir A.Gasparavičius buvo dingę nuo spalio 28 dienos. Lapkričio 12-13 dienomis jie grįžo į Lietuvą iš užsienio. Abu kariūnus apklausė Karo policija, jiems pateikti įtarimai dezertyravimu ir skirtos kardomosios priemonės - dokumentų paėmimas ir rašytiniai pasižadėjimai neišvykti.

Dienraštis „Lietuvos rytas“ buvo paskelbęs dingusių kariūnų laiškus, kuriuose jie pasakojo apie Karo akademijoje esą įsišaknijusią netvarką. Anot kariūnų, šioje aukštojoje mokykloje neva esama nestatutinių santykių, patyčių, nuolat žeminami silpnesni ir jaunesni kolegos, dažnai girtuokliaujama, iš pinigų lošiama kortomis. Apie negeroves jie pranešė kariuomenės Generalinei inspekcijai, tačiau ši konstatavo nurodytų pažeidimų neaptikusi.

LKA viršininkas Gintaras Bagdonas pareiškė, kad Akademijoje atlikus vidinį tyrimą nebuvo gauta duomenų, kurie patvirtintų pabėgusių kariūnų mestus kaltinimus dėl netvarkos, nestatutinių santykių ir patyčių.

Po šio įvykio krašto apsaugos ministrės Rasos Juknevičienės sudaryta darbo grupė pranešė neradusi sisteminių priežasčių, galinčių sudaryti sąlygas Lietuvos karo akademijoje atsirasti nestatutiniams santykiams.
D.Šaduikis ir A.Gasparavičius rengėsi būti karo lakūnais, teigiama, kad šio tipo studijos kainuoja per 100 tūkst. litų.


Šiame straipsnyje: kariūnaikaro akademija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Tyli naktis...

Tyli naktis... portretas
užgesinom žvakę, kad neįsipliekstų LAUŽAS.Viskas gerai Akademijoj,nurašysim du jaunus vyrus, kaip bepročius, tegul dėkoja, kad mokėt nereiks, nes protingas,4-5 kursus mokęsis, negi sakytų, kad lošti kortomis-blogai- taip visais laikais elgėsi HUSARAI.Vaikinai jauni, linkiu jums atsitiesti,patikėkit, pasaulyje ne tik Karo Akademija ir ne tik karo lakūnai gyvena, gal likimas jums paruošęs kitą misiją, gal Jūsų angelas sargas atsakingesnis...būkit tvirti, sėkmės...

martelis

martelis portretas
Vsio zakonno, LKA viršininkas Gintaras Bagdonas pareiškė, kad Akademijoje atlikus vidinį tyrimą nebuvo gauta duomenų, kurie patvirtintų pabėgusių kariūnų mestus kaltinimus dėl netvarkos, nestatutinių santykių ir patyčių. Tebuvo du ligoti jaunuoliai, kurie diedovščiną ir alkoholizmą laikė nestatutiniais santykiais. O jūs kas nors vis dar manote, kad naujoji karta bus geresnė? tai, kad ne, nes tokie išstumiami iš gyvenimo dar tada, kai parodo pirmuosius bandymus protestuoti prieš esančią betvarkę.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių