Atakos prieš Lietuvos banko interneto svetainę baigėsi

Kibernetinė ataka prieš Lietuvos banko informacines sistemas pirmadienį ryte baigėsi - centrinio banko interneto svetainė yra prieinama tiek Lietuvoje, tiek užsienyje.

„Atakos liovėsi, tačiau jei jos atsinaujintų, sutrikimai vėl galimi. Šiuo metu esame pasiekiami ir Lietuvoje, ir užsienyje“, - BNS sakė Lietuvos banko valdybos pirmininko patarėja Rima Kaziliūnienė.
Tačiau ji pabrėže, kad situacija gali pasikeisti bet kurią minutę.

Bandymai „nulaužti“ Lietuvos banko interneto svetainę ir sutrikdyti centrinio banko interneto paslaugas prasidėjo penktadienio naktį. Centrinio banko interneto sistemas buvo bandoma atakuoti iš Rusijos, Ukrainos, Kinijos, Šveicarijos, JAV, Kanados ir kitų valstybių. Teigiama, kad tokio masto ataka prieš centrinį šalies banką įvykdyta pirmą kartą.

Prieš banką vykdyta vadinamoji DDoS (angl. Distributed denial-of-service) ataka, kuomet pasinaudojus kompiuterių tinklu siunčiamu didžiuliu duomenų srautu siekiama apkrauti atakuojamos organizacijos informacines sistemas ir taip trukdyti paslaugomis naudotis tikriesiems vartotojams.

Lietuvos banko specialistai penktadienį atkūrė paslaugas, tačiau tik iš Lietuvoje veikiančių serverių. Iš serverių, esančių už Lietuvos ribų, banko interneto svetainė buvo sunkiai pasiekiama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių