A.Šemeta: tai bus plačios atsakomybės ekonominis portfelis

Lietuvos į Europos Komisiją (EK) deleguotas Algirdas Šemeta, pretenduojantis gauti mokesčių, muitų sąjungos, audito ir kovos su sukčiavimu eurokomisaro portfelį, teigia, kad tai bus itin plačios atsakomybės pareigybė.

"Tai bus iš esmės naujas itin plačios atsakomybės ekonominis "portfelis", - pranešime spaudai sakė A.Šemeta.

Anot jo, svarbiausias uždavinys yra "sujungti visus jam patikėtus finansinius, fiskalinius, informacinius instrumentus į vieną darnų mechanizmą.

Lietuvos komisarui naujos sudėties ir atnaujintos struktūros EK numatoma atsakomybė už mokesčius, muitų sąjungą, kovą su sukčiavimu ir auditą. Dabar šiuos klausimus kuruoja du komisarai.

A.Šemetos žodžiais, permainų poreikis pribrendo daugelyje mokesčių politikos skyrių.

"Tokiu lemtingu momentu, kokį šiandien išgyvena iš sunkios ekonominės suirutės besivaduojanti Europa, mokesčiai ir muitai turi tapti ne tik biudžeto pajamų surinkimo įrankiu ir ne tik viešųjų finansų stabilizavimo priemone. Tai - galingas potencialas, kuris gali ir turi veikti kaip ekonomikos konkurencingumo paskata bei pažangos variklis daugelyje sričių", - sakė jis.

Pasak A.Šemetos, jei Parlamentas pritartų jo kandidatūrai, kertine nuostata naujajame darbe būtų pagarba mokesčių mokėtojų pinigams.

A.Šemeta darbą Europos Komisijoje pradėjo pernai liepos 1 dieną. Šiuo metu jis yra EK narys, atsakingas už ES finansinį programavimą ir biudžetą.

A.Šemeta antradienį prisistatys Europos Parlamento (EP) Biudžeto kontrolės komitete. Per Europos Parlamente vykstančius klausymus atitinkami komitetai vertina 26 kandidatų į eurokomisarus pasirengimą eiti šias pareigas.


Šiame straipsnyje: Šemeta

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių