A.Sacharukas traukiasi iš Seimo komisijos pirmininko posto

Krikščionių partijos frakcijos narys, Seimo operatyvinės veiklos parlamentinės kontrolės komisijos pirmininkas Aleksandras Sacharukas atsistatydino iš užimamų pareigų.

Penktadienį atsistatydinimo pareiškimą jis įteikė Seimo pirmininkei Irenai Degutienei.

A.Sacharukas tikina pasitraukiantis iš posto, nes nebemato prasmės vadovauti komisijai ir tikisi, kad jam pasitraukus, atsiras daugiau pasitikėjimo valdžia.

„Šiandienos Lietuvoje niekas už nieką neatsako. Eilinis pilietis šioje valstybėje yra niekas, nes viską lemia politiniai interesų grupių užsakymai. Aš nebematau prasmės vadovauti Seimo operatyvinės veiklos parlamentinės kontrolės komisijai. Nenoriu, kad mano pirmininkavimas šiai komisijai sudarytų prielaidas tolesnėms spekuliacijoms. Noriu tikėti, kad man pasitraukus atsiras daugiau skaidrumo ir visuomenės pasitikėjimo valdžia“,- atsistatydinimo pareiškimą Seimo pirmininkei I. Degutienei įteikęs sakė A. Sacharukas.

Operatyvinės veiklos parlamentinės kontrolės komisijos nariai ne kartą bandė patys nuversti A.Sacharuką, teigdami, kad į apkaltos procesą įtrauktas parlamentaras negali vadovauti tokiai komisijai.

Be to, ne kartą yra pasigirdę svartymų, kad šią Seimo komsiją vertėtų apskritai panaikinti, nes ji esą realiai negali atlikti jokių funkcijų, neturėdama teisės susipažinti su operatyvine informacija, bylomis.

A.Sacharukas yra siūlęs komisijai tokias galias suteikti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių