A.Rimo vietą Seime mėgins užimti A.Mitrulevičius

Marijampolės socialdemokratų batalijos, kam iš jų dalyvauti būsimuose Seimo rinkimuose, baigėsi taika. Nutarta, kad partijos kandidatu į Seimo nario vietą Marijampolės vienmandatėje rinkimų apygardoje taps buvęs apskrities viršininkas, dabar savivaldybės mero patarėju dirbantis 57 metų Albinas Mitrulevičius.

Į vietos socialdemokratų ginčą, kam balotiruotis į Seimo narius, teko įsitraukti partijos pirmininkui Algirdui Butkevičiui. Nesutarimai užgesinti diplomatija, o vėlų penktadienio vakarą nutarta, kad socialdemokratų kandidatu į Seimo nario vietą Marijampolės vienmandatėje rinkimų apygardoje taps buvęs apskrities viršininkas, dabar savivaldybės mero patarėju dirbantis A.Mitrulevičius. Nuspręsta, kad jis tinkamesnis kandidatas nei Marijampolės kolegijos direktorius Sigitas Valančius.

Trečiasis kandidatas - vietos socialdemokratų vadovas Suvalkijos sostinės meras 64 metų Vidmantas Brazys pareiškė atsiimantis savo kandidatūrą.

Socialdemokratų partijos Marijampolės skyriaus apsisprendimą kandidatu į Seimo narius kelti A.Mitrulevičių dar turi patvirtinti partijos taryba.

Apie siekius dalyvauti šiuose rinkimuose jau oficialiai pranešė partija "Tvarka ir teisingumas". Ji kandidatu į Seimo narius žada kelti 2007-2008 metais Marijampolės savivaldybės meru dirbusį 48-erių Rolandą Jonikaitį.

Apie savo pasiryžimą kovoti dėl Seimo nario mandato prabilo ir dabartinis Vyriausybės atstovas Marijampolės apskrityje 51 metų Paulius Uleckas.

Kas atstovaus vienai įtakingiausių Marijampolėje Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams - kol kas neaišku. Konservatoriai svarsto galimybę kandidatu šiuose rinkimuose kelti parlamente jau dirbantį Arvydą Vidžiūną. Tačiau jam dar prieš rinkimų maratoną tektų atsisakyti Seimo nario mandato. Daugiau partijos narių, galinčių tapti lygiaverčiais varžovais kovoje dėl parlamentaro mandato Marijampolėje, ši politinė jėga kol kas neįvardija.

Seimo nario vieta atsilaisvino vasarą netikėtai mirus Marijampolėje išrinktam socialdemokratui Algiui Rimui.

Rinkimai Marijampolės apygardoje į laisvą Seimo nario vietą vyks kitų metų vasario 13-ąją. Jei prireiks antrojo turo, jis bus rengiamas kartu su planuojamais savivaldos rinkimais vasario 27-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių