A.Raščius: Lietuva keliautojams vėl gali tapti užkampiu

Per Islandijos ugnikalnio sukeltą oro susisiekimo krizę Europoje avialinijos neteko dalies keleivių, nes jie būsimoms kelionėms jau renkasi kitą transportą - traukinius, autobusus.

Oro susisiekimo paslaugas teikiančios bendrovės "Oro navigacija" generalinis direktorius Algimantas Raščius BNS sakė, kad dėl tokių poslinkių rinkoje oro bendrovės gali visiškai atsisakyti kai kurių reisų, tarp jų ir iš Vilniaus.

"Kol kas tai yra tik gandų lygis, tačiau tokios kalbos neoficialiai sklando", - teigė "Oro navigacijos" vadovas.

Jo vertinimu, "Oro navigacija" vistiek teiks paslaugas tranzitu per Lietuvą skrendantiems orlaiviams, tačiau jei dalies reisų būtų atsisakyta, dėl to nukentėtų keleiviai, šalies oro uostai.

Anot A.Račiaus, trečiadienį skrydžių tvarkaraščiai yra sujaukti, trūksta orlaivių.

"Visų suplanuotų skrydžių įvykdyti nėra įmanoma dėl saugumo pačioje oro erdvėje. Jos irgi negalima perkrauti, nes jeigu situacija kurioje nors Europos erdvės dalyje pasikeistų, kur tektų nukreipti kelis šimtus lėktuvų, kai visi oro keliai naudojami? Bet keleiviai ir patys reaguoja į situaciją. Dalis jų jau pasirinko kitą būdą keliauti - tiek šiomis dienomis, tik planuodami keliones po savaitės ar kelių. Jie nebegrįš kaip aviacijos keleiviai", - teigė A.Raščius.

Pačios "Oro navigacijos" aptarnaujami lėktuvų srautai trečiadienį yra padidėję.

"Savo galimybių ribos - 60 lėktuvų per valandą niekad nesame pasiekę, tačiau lėktuvų trečiadienį žymiai daugiau negu pastarosiomis dienomis, ir tai džiugina", - sakė A.Raščius.

Jo nuomone, skrydžių tvarkaraščiai gali būti atkurti po 2-3 dienų.

Lietuvos oro erdvėje jokių ribojimų skrydžiams netaikoma nuo 19 val. 15 minučių sekmadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių