Ar M.Adomėnas supainiojo interesus aiškinsis etikos sargai

Seimo pirmininkė Irena Degutienė teigia iš Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) gautą raštą, kad konservatorius Mantas Adomėnas galėjo supainioti viešuosius ir privačius interesus, perdavusi nagrinėti parlamento Etikos ir procedūrų komisijai.

STT raštą į Seimą išsiuntė rugpjūčio pradžioje. Jame, be kita ko, teigiama, kad, tarnybos nuomone, 2,5 mln. litų vertės Švietimo ir mokslo ministerijos konkursą laimėjusiam Demokratinės politikos institutui vadovavusio M.Adomėno veiksmuose buvo interesų pažeidimų požymių.

"Pagal procedūras aš pati nieko asmeniškai spręsti negaliu, bet pas mus yra Etikos ir procedūrų komisija. Kai tiktai gavau konkretų man adresuotą laišką, aš Etikos ir procedūrų komisijos paprašiau išnagrinėti ir pateikti išvadas, jų ir lauksiu", - pirmadienį BNS sakė Seimo pirmininkė.

Paklausta, ar M.Adomėno klausimą kels partiniu lygmeniu, Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams priklausanti I.Degutienė sakė pirmiausia norinti sulaukti Seimo Etikos ir procedūrų komisijos analizės bei išvados.

"Nes dabar turiu tik tokią informaciją, kokią skaitau žiniasklaidoje. Kai turėsime konkrečią informaciją, be abejo, toks klausimas turėtų būti svarstomas ir partijos Priežiūros komitete", - teigė parlamento vadovė.

M.Adomėnas, kaip teigiama Specialiųjų tyrimų tarnybos pateiktose išvadose, iki šių metų balandžio 30 dienos ėjo DPI valdybos nario pareigas. Tuo pat metu jis būdamas Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto nariu dalyvavo rengiant Nacionalinės studijų programos redakciją.

Pernai DPI laimėjo ŠMM skelbtą aukštųjų mokyklų reitingavimo metodikos sukūrimo konkursą. ŠMM buvo numačiusi per dvejus su pusę metų už tai sumokėti 2,5 mln. litų. DPI ir jo pasirinkti partneriai buvo vienintelis konkurso dalyvis.

Konkurso rezultatais buvo susidomėjusi STT, tačiau ikiteisminio tyrimo ši tarnyba vis dėlto nusprendė nepradėti.


Šiame straipsnyje: Mantas Adomėnas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių