Apribojimus „vaiko pinigams“ siūloma palikti ir 2012 metais

Vadinamieji „vaiko pinigai“ 2012 metais toliau bus mokami ribojant gavėjus - atsižvelgiant į vaiko amžių bei gaunamas šeimos pajamas.

Seimas antradienį pradėjo svarstyti atitinkamas Išmokų vaikams įstatymo pataisas. Iki 2009 metų „vaiko pinigai“ - po 52 litus per mėnesį - buvo skiriami ir mokami, neatsižvelgiant į gaunamas šeimos pajamas, visiems vaikams iki 18 metų.

Iki 2012 metų pabaigos „vaiko pinigus“ siūloma mokėti šeimoms, kuriose auga vaikai iki 2 metų, jei tėvai negauna motinystės (tėvystės) pašalpos arba ji yra mažesnė nei 1,5 valstybės remiamų pajamų (VRP) dydžio - šiuo metu tai sudarytų 525 litus. Tokios šeimos gautų 0,75 bazinės socialinės išmokos (BSI - 130 litų) dydžio išmoką - 97,5 lito per mėnesį.

0,4 BSI dydžio išmoka (52 litai) tėvams, auginantiems vaikus nuo 2 iki 7 metų, mokama, jeigu vidutinės šeimos pajamos vienam asmeniui per mėnesį nesiekia 525 litų (1,5 VRP dydžio). Tiek pat gauna ir šeimos, auginančios daugiau nei tris vaikus nuo 7 iki 18 metų, o jeigu vaikas mokosi, - iki 24 metų.

Išmokos neskiriamos arba jų mokėjimas nutraukiamas, jei nepilnametis yra savarankiškas ir turi savo vaikų, susituokia, yra suimtas ar atlieka laisvės atėmimo bausmę arba jį teismas pripažįsta nežinia kur esančiu.


Šiame straipsnyje: vaiko pinigaipašalpos

NAUJAUSI KOMENTARAI

sunervinot nesveiki

sunervinot nesveiki portretas
valstybei vaikai sudo vietoje.dejau ant tokios idiotu valdzios.vaikai ir seneliai turi buti mylimi ir gerbiami,o ne vaginami,ar zaginami pedofilu nebaudziamu.supista valdzia.

kaip žiauru

kaip žiauru portretas
vadinasi, už varganą motinystės pašalpą (jei mama dirba už minimumą - 800 lt, pasiemusi 2 metu motinysės atostogas, ir pimaisiais metais gaudama 70 proc. algos - 560 lt) turi išgyventi ir mama ir mažiukas? nes vaiko pinigai neskaičiuojami tokiu atveju.. teisingai supratau? o jei pašalpa nesiekia 525 lt, vaikui atitenka pinigelių tik 97,5 lt? Graudu.. Minimumo sunkiai užtenka vienam žmogui pragyventi, o dar jei už mokesčius susimoketi tenka daugiau nei minimuma.. ir kaip išgyventi dviems žmonėms (mamai ir vaikučiui) už tokią sumą? Kur ritasi pasaulis!? :(
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių