Aplinkosaugos reikalavimų nevykdančiai Lietuvai gresia baudos

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė, jog Lietuvos aplinkosaugos įsipareigojimų ES nevykdymas gali turėti blogų pasekmių - valstybei tektų mokėti dideles baudas.

"Europiniai įsipareigojimai, kurie yra tiesiogiai susiję su finansavimu tokių sąvartynų steigimui ir gamtosauginiams klausimams, kuriuos gauname iš Europos, yra didžiuliai, ir tų įsipareigojimų nevykdymas gali ateityje atsiliepti labai rimtai žmonėms, nes gali tekti iš bendro biudžeto labai daug mokėti", - ketvirtadienį žurnalistams sakė Kazokiškių sąvartyne, apie 40 kilometrų nuo Vilniaus, apsilankiusi šalies prezidentė.

Anot jos, Lietuva atsilieka nuo kitų Europos šalių atliekų rūšiavimo srityje, be to, nėra priimti įstatymai dėl oro kokybės kontrolės.

"Apie visus tuos dalykus norėčiau pakalbėti su ministrais, nes gyventojai skundžiasi, dėl to ir esu čia, esu gavusi labai daug skundų, bet norėčiau pasižiūrėti strategiškiau - ne tik konkrečios vietos atžvilgiu, bet ir kaip Lietuva ruošiasi artimiausiu 5-10 metų laikotarpiu tvarkytis su atliekomis", - teigė ji.

"Aš pirmiausia norėčiau, kad priežiūra ir kontrolė visų sąvartynų būtų tikrai reali, konkreti ir veiksminga", - pridūrė ji.

Prezidentė ketvirtadienį taip pat susitiko su Kazokiškių kaimo bendruomene, išklausė sąvartyno kaimynystėje gyvenančių žmonių skundus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių