Aplinkos ministras apie STT dėmesį miškininkams nieko nežinojo

Aplinkos ministrui Gediminui Kazlauskui Generalinėje miškų urėdijoje STT pradėtas tyrimas buvo nemalonus penktadieninis siurprizas.

“Iki šiol jis nieko apie jį nežinojo”, - sakė ministro atstovas spaudai Tomas Beržinskas. Apie pradėtą tyrimą, kaip nebūtų keista, ministro neinformavo Generalinis miškų urėdas Benjaminas Sakalauskas, nors kaip ministerijai pavaldžios įstaigos vadovas, jis tai turėjo padaryti.

„G.Kazlauskas artimiausiu metu planuoja susitikti su B.Sakalausku ir aptarti, kas vyksta, taip pat prašysime STT informacijos apie šį tyrimą, pradėsime ir savo vidinį patikrinimą“, - portalui kalbėjo T.Beržinskas.

Taip pat bus domimamasi, kodėl STT ir Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuoto nusikalstamumo ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai susidomėjo Valkininkų miškų urėdijos veikla. „Bandysime išsiaiškinti ar tarnybų akiratyje nėra atsidūrusios ir kitos urėdijos“, - sakė T.Beržinskas.

“Netoleravau ir netoleruosiu su įstatymais prasilenkiančios veiklos. Jei aplinkos sistemoje yra tuo užsiimančių asmenų, prieš juos bus imtasi pačių griežčiausių priemonių”, - imtis griežtų priemonių žada G.Kazlauskas.

Ministras teigia, kad aplinkos ministerija yra pasiryžusi bendradarbiauti su STT, suteikti jiems visą reikalingą informaciją ir kitokią pagalbą. “Neabejoju, kad teisėsaugininkai tinkamai atliks savo darbą ir paskelbs, ar jų įtarimai pasitvirtino, ar ne”, - pabrėžė G.Kazlauskas.

Ministras pažymi, jog neseniai jis asmeniškai buvo susitikęs su kelių teisėsaugos institucijų vadovais, kuriuos paragino stiprinti tarpusavio bendradarbiavimą.

“Be to, paprašiau nurodyti tas aplinkos sistemos vietas, kurios pareigūnams kelia didžiausią įtarimą dėl galimos korupcijos ar kitos nesąžiningos veiklos - tam, kad ne tik teisėsaugininkai, tačiau ir mes patys galėtume skirti joms padidintą dėmesį siekiant užkirsti kelią bet kokiems, net ir menkiausiems pažeidimams”, - tvirtino aplinkos ministras. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių