Aplinkos ministras apie savo darbą pasikalbėjo su A.Valinsku

Aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas neplanuoja atsistatydinti, ketina dirbti toliau, nepaisant Prezidentės Dalios Grybauskaitės pareikštų pretenzijų jam.

Trečiadienį popiet G.Kazlauskas Seime susitiko su jį į Vyriausybę delegavusios Tautos prisikėlimo partijos (TPP) pirmininku Arūnu Valinsku. Apie dvi valandas už uždarų durų neformalioje aplinkoje kalbėję politikai sutarė, kad ministras bent kurį laiką liks dirbti toliau.

„Kokie sprendimai priimti? Kad reikia dirbti, įgyvendinti numatytus projektus, atlikti visus suplanuotus darbus“, - teigė G.Kazlauskas po susitikimo su TPP lyderiu.

Aplinkos ministras sakė papasakojęs A.Valinskui apie trečiadienį ryte įvykusį susitikimą su Prezidente: „Aptarėme tą susitikimą, aš papasakojau partijos vadovui apie tai, kas jame buvo kalbėta“.

Susitikimo su ministru metu D.Grybauskaitė pareiškė G.Kazlauskui pretenzijų dėl neveiklumo per pastaruosius dvejus metus, dėl neįgyvendintų pažadų, dėl prastai tvarkomos aplinkosaugos ir statybų srities. Nors valstybės vadovė nepareiškė nepasitikėjimo ministru, tačiau užsiminė, kad šį klausimą galėtų aptarti valdančioji keturių centro dešinės partijų koalicija.

A.Valinskas išėjęs iš savo darbo kabineto po susitikimo su G.Kazlausku nekomentavo žurnalistams nei pokalbio turinio, nei priimtų sprendimų.

TPP lyderis neprataręs nė žodžio nužingsniavo Seimo rūmų koridoriais link išėjimo, nors jį lydėję žurnalistai uždavė jam nemažai klausimų apie susitikimą su aplinkos ministru bei apie Prezidentės pareikštas pretenzijas. Kartu su ministru A.Valinskas įsėdo į Seimo TPP frakcijos nario Vinco Babiliaus vairuojamą automobilį.

TPP vadovo ir aplinkos ministro susitikimo metu iš A.Valinsko darbo kabineto sklido stipriųjų gėrimų kvapas, kurį politikai vėliau pabandė užgožti gausiai apsipurškę kvepalais.

 A.Valinsko santykiai su Prezidente D.Grybauskaite įtempti jau daugiau kaip metus. Dar pernai rudenį Prezidentė pareiškė, kad Seimui derėtų atstatydinti tuometinį savo vadovą A.Valinską, ką parlamentarai galų gale ir padarė. Šiemet pavasarį TPP lyderis valstybės vadovę pavadino „įsižeidusia boba“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių