Aplinkos ministerija neturi lėšų gelbėjimo sraigtasparnių pirkimui

Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis sako, kad jo vadovaujama ministerija šiuo metu neturi lėšų, kurias būtų galima panaudoti paieškos ir gelbėjimo sraigtasparnių įsigijimui finansuoti.

Tokią nuomonę V.Mazuronis išsakė BNS paklaustas, ar finansavimo šaltiniai orlaivių įsigijimui gali būti rasti Aplinkos ministerijos administruojamuose fonduose.

„Kol kas mūsų ministerijoje ir ministerijos administruojamose srityse tokie pinigai nenumatyti“, - sakė ministras.

„Mūsų požiūris yra labai paprastas - aplinkosauginių pinigų, pinigų, skirtų renovacijos projektams, atiduoti sraigtasparnių pirkimui negalima, ir mes to nedarysime. Mes sieksime išnaudoti tuos pinigus, nors aplaidumą radome didelį. Ypatingai atliekų srityje tuos pinigus ne taip lengva įsisavinti, bet mes darysime viską, kad jie būtų įsisavinti pagal paskirtį“, - teigė V.Mazuronis.

Pasak jo, sraigtasparnių pirkimui „turi būti ieškomi kiti finansavimo šaltiniai“.

Lietuvos kariuomenė yra paskelbusi trijų sraigtasparnių įsigijimo konkursą, kuriame dalyvauti paraiškas pateikė Prancūzijos kompanija „Eurocopter“ ir Italijos gamintoja „Agusta Westland“.

Paieškos ir gelbėjimo sraigtasparnių įsigijimo konkursą tikimasi baigti kovo pabaigoje, tačiau tam Vyriausybė turi surasti orlaivių pirkimui reikalingą finansavimo šaltinį.

Buvusi centro-dešinės Vyriausybė sraigtasparniams pirkti planavo panaudoti apie 140 mln. litų iš stringančios daugiabučių renovavimo programos. Tai yra Europos Sąjungos lėšos, kurių skirstymą administruoja Aplinkos ministerija. Tačiau kilus nepasitenkinimui planų sraigtasparnių pirkimui panaudoti renovacijos lėšas atsisakyta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pinigų yra

pinigų yra portretas
tegu surenka kartą kitą už paslaugas iš gelbėjamų nuo ledo lyties žvejų.

nuo

nuo portretas
Siauliu pargabens tuzina vilksuniu ..........sako pades ne tik paieskai bet ir isgelbes kai ministro etata naikins ..............

KAUNIETIS

KAUNIETIS portretas
AČIU PASAKYKITE KUBILIAUS CHEBRAI ,KURI NUSTEKENO LIETUVA-50 MILIARDU LITU SKOLA....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių