Aplinkos ministerija imasi Prezidentės nurodytų problemų

Aplinkos ministerija įsipareigojo per kelias dienas pateikti visus reikalingus atliekų tvarkymo regioninių projektų dokumentus. Taip bus bandoma bent iš dalies ištaisyti tas problemas, į kurias prieš kelias dienas susitikusi su aplinkos ministru Gediminu Kazlausku atkreipė dėmesį Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Ministras pranešė, kad per penkias dienas, tai yra iki rugsėjo 15-osios, ministerija pateiks visus reikalingus atliekų tvarkymo regioninių projektų dokumentus. Tai susitarta per ketvirtadienį įvykusį premjero Andriaus Kubiliaus susitikimą su G.Kazlausku.

Premjeras ir ministras smulkiai aptarė Prezidentės Aplinkos ministerijai pareikštą kritiką per trečiadienį įvykusį susitikimą su G.Kazlausku.

Vyriausybės vadovas ir ministras sutarė, kad "ministerija maksimaliai sparčiai spręs aplinkos tvarkymo projektų problemas ir atsakingai ruošis miškų ūkio pertvarkai.

G.Kazlauskas įpareigotas užtikrinti, kad iki rugsėjo 15 dienos visi dešimt regioninių atliekų tvarkymo centrų pristatytų paraiškas Europos Sąjungos Sanglaudos fondo lėšoms finansuoti atliekų tvarkymo sistemos plėtrą. Iki spalio 1-osios Aplinkos ministerija turi išspręsti klausimą dėl pavojingų atliekų sąvartyno projekto finansavimo ir įgyvendinimo. Kitą savaitę ministras pristatys miškų urėdijų pertvarkymo strategiją.

Ministras G.Kazlauskas taip pat atsiskaitė premjerui už ministerijos veiklą kitose srityse.

Pasak Ministro pirmininko tarnybos pranešimo, A.Kubiliaus ir G.Kazlausko susitikimas "buvo planuotas anksčiau ir yra dalis serijos susitikimų su ministrais aptarti ir suderinti galimus valstybinio turto valdymo reformos kelius".

Trečiadienį Prezidentė pareiškė kritikos Aplinkos ministerijai, tvirtindama, kad ministras neveiklus. Valdančioji koalicija paraginta spręsti klausimą dėl G.Kazlausko tinkamumo užimti ministero pareigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių