Apklausa: po prezidento rinkimų - nauja Vyriausybė

Darbą pradėjus naujai prezidentei turi keistis ir Ministrų kabineto sudėtis, skelbia BNS.

Taip mano daugiau nei pusė Lietuvos gyventojų, rodo bendrovės RAIT atlikta reprezentatyvi anketinė Lietuvos gyventojų apklausa.

Į klausimą, ar po prezidento rinkimų turėtų būti sudaryta nauja Vyriausybė, teigiamai atsakė 54,5 proc. apklausos dalyvių.

Kas šeštas - 15,8 proc. - gyventojas mano, kad toliau dirbti turėtų dabartinės sudėties Ministrų kabinetas.

Kas devintas - 11,5 proc. - respondentas mano, kad reikėtų pakeisti premjerą ir kelis ministrus. 5,3 proc. apklaustųjų nuomone, po prezidento rinkimų privalėtų keistis keli ministrai, o Vyriausybės vadovas turėtų likti tas pats.

Už premjero keitimą, paliekant visus dabartinius ministrus buvo 1,6 proc. tyrimo dalyvių.

11,3 proc. apklaustųjų neišreiškė nuomonės šiuo klausimu.

Kad po prezidento rinkimų būtų suformuota nauja Vyriausybė, dažniau nurodė apklaustieji, įgiję specialųjį vidurinį, technikumo, aukštesnįjį išsimokslinimą.

Aukštąjį išsilavinimą turintieji bei respondentai su aukštesnėmis nei vidutinės pajamas (1100 litų ir daugiau vienam šeimos nariui per mėnesį) dažniau nurodė, kad turėtų keistis keli ministrai, o premjeras likti tas pats.

Apklausa atlikta gegužės 8-15 d. Apklausta 1025 nuolatiniai Lietuvos gyventojai nuo 15 iki 74 metų.

Apklausos rezultatų paklaida neviršija 3 proc.

Pagal Lietuvos Konstituciją darbą pradėjus naujam prezidentui tuo metu veikianti Vyriausybė privalo grąžinti įgaliojimus.

Praėjusį sekmadienį vykusius prezidento rinkimus laimėjo eurokomisarė Dalia Grybauskaitė. Pirminiais duomenimis, už jos kandidatūrą balsavo 68,17 proc. rinkimuose dalyvavusių rinkėjų.

Naujos valstybės vadovo inauguracija numatyta liepos 12 d.


Šiame straipsnyje: Vyriausybė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių