Apklausa: partijos nutolo nuo savo ideologijos ir nevykdo pažadų

Lietuvos partijos nevykdo rinkimų pažadų ir nutolo nuo savo ideologijos, mano dauguma apklaustų didmiesčių gyventojų.

Savaitraščio „Veidas“ užsakymu tyrimų kompanijos „Prime consulting“ atlikta naujausia apklausa rodo, kad du trečdaliai (62 proc.) apklaustų šalies gyventojų mano, kad nė viena politinė partija Lietuvoje nevykdo rinkimų pažadų.Ketvirtadalis (25 proc.) respondentų tvirtino, kad rinkimų pažadus vykdo Lietuvos socialdemokratų partija.

Kad Darbo partija laikosi duotų pažadų, manė 2,6 proc. apklausos dalyvių, kad Liberalų sąjūdis - 2,2 proc., partija „Tvarka ir teisingumas“ - 2 proc., Liberalų ir centro sąjunga - 2, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai - 1,2 procento. Kitos partijos nesurinko nė procento balsų.Daugiau nei pusė (52 proc.) respondentų mano, kad nė viena Lietuvos partija nesilaiko savo ideologinės linijos ir vertybių.

Prie labiau prisilaikančiųjų priskirta Socialdemokratų partija (27,6 proc.) ir Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (7,2 proc.). Kad Darbo partija laikosi savo ideologijos, mano 4,4 proc. apklaustųjų, Liberalų ir centro sąjunga - 3,8 proc., Liberalų sąjūdis - 1,6 proc., „Tvarka ir teisingumas“ - 1,4 proc., Lietuvos lenkų rinkimų akcija - 1 procentas.

Kitos partijos neviršijo procento.Apklausa atlikta gegužės 28-30 dienomis, apklausta 500 Lietuvos didžiųjų miestų gyventojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gintaras

Gintaras portretas
Visiskai ne naujiena. Lietuvoje neliko partiju yra viena "lovio partija", kuri skirstosi i "chebras" ir artimuma tam "loviui". Ypac idinga Lietuvai balsavimo uz politines partijas sistema yra pasityciojimas is rinkeju, kurie gali balsuoti uz kokia tik nori partija, bet seime matys vis tuos pacius snukius. Politines programos atsiranda tik pries rinkimus - duokles atidavimas tradicijai, klasikiniam parlamentarizmui.. Po rinkimu partija daznai balsuoja uz istatymus visiskai priestaraujancius partiju programose isdestytoms gairems. Turime ypac bloga Konstitucija IMHO

Henrikas

Henrikas portretas
Partija Tvarka ir teisingumas ne žada, ji daro. Po šių rinkimų tikiuosi ji bus valdančioje daugumoje. Tada sulauksime ir daugiau konkretesnių žingsnių.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių