Apklausa: Lietuvą gintų 60 proc. šalies vyrų

Lietuvą grėsmės atvejų būtų pasiryžę ginti 60 proc. vyrų, rodo Krašto apsaugos ministerijos (KAM) užsakymu atlikta gyventojų apklausa.

Rinkos ir visuomenės nuomonės tyrimų bendrovės „Baltijos tyrimai“ atliktos apklausos duomenimis, Tėvynės ginti eitų 46 proc. respondentų, arba 60 proc. apklaustų vyrų ir 32 proc. moterų.

Ginti Tėvynę sakė esantys pasirengę 54 proc. 18-29 metų respondentų. 30-49 metų amžiaus grupėje šis rodiklis siekė 55 proc., o tarp 50 metų ir vyresnio amžiaus apklaustųjų – 34 proc.

73 proc. sakė, kad Lietuvos piliečiai, esant reikalui, turėtų būti apmokyti ginti šalį. 17 proc. laikėsi nuomonės, kad piliečiams nereikia mokėti ginti kraštą, 10 proc. neturėjo nuomonės arba neatsakė. Už tai, kad piliečiai turėtų būti apmokyti ginti Tėvynę, pasisakė 77 proc. vyrų ir 70 proc. moterų.

KAM teigimu, apklausos metu gyventojų taip pat buvo teirautasi, ar jie, esant sąlygoms, norėtų dalyvauti 12 savaičių trukmės savanoriškuose baziniuose kariniuose.

36 proc. 18-38 metų amžiaus apklaustų asmenų atsakė, jog dalyvauti norėtų. Norą dalyvauti šiuose mokymuose išreiškė 42 proc. apklausoje dalyvavusių vyrų ir 29 proc. moterų.

Tyrimo metu 2011 metų lapkričio 18 - gruodžio 5 dienomis buvo apklausta 1 tūkst. Lietuvos gyventojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

viktoras

viktoras portretas
matyt klausimas buvo labai per apklausa painus ir jie nesuprato kaip atsako,,,,,,,tik taip galima paaiskinti..nu arba nuo 15 procentu datrauke iki 60.... nu kaip PER VISUOTINI SURASYMA BUVO...

Cockney

Cockney portretas
40proc su atėjūnų subines laižytų , tai argi čia vyrai? Šūdini nepilnaverčiai ir tiek...

vytautas

vytautas portretas
Nepatekau tarp apklausiamųjų,bet gyniau ir ginsiu mūsų Lietuvą.Aš su tikrais mūsų šalies vyrais.
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių