Apklausa: gėjų partnerystės įteisinimui pritaria 4 proc. gyventojų

Partnerystės tarp vyro ir moters įteisinimui pritaria 70 proc., o homoseksualų partnerystei - 4 proc. Lietuvos gyventojų, rodo naujos apklausos rezultatai.

Naujienų BNS užsakymu tyrimų bendrovės RAIT apklausoje septyni iš dešimties respondentų sakė, kad partnerystę reikėtų įteisinti, bet tik tarp vyro ir moters - kaip ir siūlo Teisingumo ministerija.

Iniciatyvai partnerystę įteisinti tiek tarp skirtingos, tiek tarp tos pačios lyties asmenų pritarė tik 4 proc. apklaustųjų. Tokį projektą yra pateikusi parlamentarė socialdemokratė Aušrinė Marija Pavilionienė.

Homoseksualų partnerystei labiau pritaria žmonės su aukštuoju išsilavinimu (pritarė 9,3 proc.), gaunantys daugiau nei 1100 litų pajamų vienam žmogui (9,1 proc.) ir jaunesni žmonės (7,4 proc. tarp 15-24 metų apklaustųjų).

Kas ketvirtas (25 proc.) apklaustasis manė, kad partnerystės įteisinti iš viso nereikia.
Lapkričio 8-18 dienomis apklausti 1003 Lietuvos gyventojai nuo 15 iki 74 metų.
Lapkričio mėnesį Teisingumo ministerija pateikė projektą, kad valstybė pripažintų tiek registruotą, tiek neregistruotą partnerystę. Ministerija nesiūlo šių nuostatų taikyti homoseksualų poroms.

Projekto autoriai sako, kad įstatymas padėtų išspręsti realias problemas, tokias kaip turto dalybos, taip pat apsaugotų ne santuokoje gimusius vaikus.

Seimo narė A.M.Pavilionienė yra įregistravusi projektą, kuriuo partnerystė būtų galima ir tarp homoseksualių porų. Ministro Remigijaus Šimašiaus nuomone, tokiems asmenims ir dabar yra pakankamai teisinių priemonių apsaugoti savo interesus sudarant sutartis.

Dalis konservatorių nepritaria jokios partnerystės įteisinimui, sakydami, kad ateityje tokio įstatymo pagrindu gali būti siūlomos pataisos, kurios faktiškai leistų gėjų santuokas.

Apsvarsčius Vyriausybei, dėl Partnerystės įstatymo galutinai turėtų apsispręsti Seimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aborigenas

aborigenas portretas
Kiek ju yra, tiek ir pritaria, o 96 procentai Lietuvoje NEPRITARIA.

Rapolas

Rapolas portretas
Kiek mažai pritaria. Vadinasi, Lietuvoje yra 4 proc. paleistuvaujančių.

.betvarkė

.betvarkė portretas
Kai Lietuvoje neturėtų kur dėti pinigų,todėl reikia juos švaistyti gėjų reklamoms.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių