Apdovanoti herojais tapę policininkai

Penktadienį apdovanoti aktyviausi policijos rėmėjai ir išskirtinių istorijų herojais akcijoje „Pastebėk gerą policininką“ tapę pareigūnai.

Bene daugiausia plojimų ir pagyrų sulaukė sutuoktinių pora iš Marijampolės. Liepos pradžioje kriminalistu dirbantis vyriškis iš vandens ištraukė aštuonmetę ir dvidešimtmetę, o krante jas atgaivino drąsuolio žmona medikė. Ši istorija sulaukė didelio atgarsio paaiškėjus, kad krante buvę kiti poilsiautojai ne tik nepadėjo gelbėti skęstančiųjų, tačiau net nepasivargino iškviesti medikų.

„Pirmiausiai pamatėm skęstantį vaiką, po to skendo mergina. Viskas gavosi savaime. Dabar džiugu, bet iš dalies ir skaudu, kad nesuspėjome išgelbėti dar vieno žmogaus“, – sakė Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnas Žygimantas Gasčiauskas.

Padėkos sulaukė ir pareigūnai, sugedus automobiliui pagelbėję pirmąją Naujųjų metų dieną į tėvo laidotuves skubėjusiam latviui. Taip pat sostinės policininkė – už tai, kad net ir laisvu nuo tarnybos metu ilgą laiką padėjo motinai ieškoti dingusio sūnaus.

„Kiekvieną kartą, pamatęs žmogų nelaimėje, pastatau save į tą vietą. Ir pamatau, kad tikrai žmogui didelė nelaimė, ir įmanoma jam kažkaip padėti“, – teigė kelių policininkas Kęstutis Jucius.

„Kiekvieno jūsų darbas, atlikta pareiga pakeitė daugybės žmonių gyvenimus. O taip ir gimsta brandi pilietinė visuomenė, brandi tauta, taip gimsta pasitikėjimas ir tas paprastas laimės bei pilnatvės pojūtis“, – kalbėjo Vilniaus Šv. Kryžiaus bažnyčios rektorius kun. Ričardas Doveika.

Padėkos žodžių sulaukė ir gausus iš visos Lietuvos atvykusių aktyviausių policijos rėmėjų būrys.

„Esu šaulys jau 15 metų ir man asmeniškai patinka, jaučiuosi prisidedantis prie gerumo Lietuvai“, – sakė policijos rėmėjas, Šaulių sąjungos narys Kęstutis Buivydas.

„Gyvenam pasieny, tai kontrabanda yra pagrindinė bėda. Yra žmonių, kurie palaiko, yra kurie apkalba, pasišaipo. Mes šito stengiamės nepastebėti ir dirbti savo darbą“, – tvirtino Vilkaviškio rajono Pajevonio seniūnijos policijos rėmėjas Bronius Gudaitis.

Policijos vadovai teigia, kad ypač sunkmečiu be paprastų žmonių pagalbos jiems būtų itin sunku dirbti. Visoje Lietuvoje policijai talkina daugiau kaip 4 tūkst. savanorių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių