A.Paulauskui – aplinkosaugininkų kritika

Kuršių nerijos nacionalinio parko (KNNP) direktorė Aurelija Stancikienė antradienį pareiškė, kad socialliberalų vadovui Artūrui Paulauskui tapus aplinkos ministru, Aplinkos ministerija „degraduoja" bei paralyžiuoja su nelegaliomis statybomis kovojančių aplinkosaugos tarnybų veiklą.

Aplinkos ministro atstovai tokius KNNP vadovės pareiškimus vadina rinkimų manevrais.

A.Stancikienė antradienį išplatintame atvirame laiške ministrui A.Paulauskui ragina jį užkirsti kelią „Aplinkos ministerijos degradacijai ir jos struktūrų autoriteto menkinimui, kuris prasidėjo A.Paulauskui tapus ministru".

Anot parko direktorės, Aplinkos ministerija, tapusi „neteisėtų statybų vykdytojų įrankiu", paralyžiuoja viešą interesą ginančių institucijų - KNNP direkcijos bei Valstybės saugomų teritorijų tarnybos - darbą.

Anot A.Stancikienės, per pastarąjį pusmetį su Aplinkos ministerijos pagalba visuomenei kuriamas vaizdas, kad 35 bylų dėl neteisėtų statybų lyg ir nebėra, jas visais būdais bandoma įteisinti.

„Keista, kad jums, nuolat deklaruojančiam kovą su neteisėtomis statybomis, visai neįdomu betarpiškai išgirsti, kieno pastangomis ir kodėl jau beveik trejus metus vilkinami teisminiai procesai ir ką mes, parko vadovybė, siūlytume keisti, kad tokie dalykai daugiau nepasikartotų", - stebisi KNNP vadovė.

Aplinkos ministerija neneigia, kad susidariusi situacija Kuršių nerijoje komplikuota, tačiau nesutinka su dauguma laiške išdėstytų teiginių ir vadina juos tikrovės neatitinkančiais.

Aplinkos ministro patarėjas Ignas Stankevičius teigia, kad A.Stancikienės pareiškimą galima vertinti kaip politinį manevrą prieš rinkimus.

„Čia sumaišyti faktai su politiniais dalykais, trūksta objektyvumo, per daug emocijų, sunku įvertinti stilių, daug nepagrįstų vertinimų. Tad šis raštas - labiau politinis demaršas nei dalykinis pareigūno pranešimas. A.Stancikienė yra man sakiusi, kad ją gina konservatoriai, taigi raštą galima pavadinti priešrinkimine politine akcija", - kalbėjo I.Stankovičius.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS" sutikimo draudžiama.   


NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių