Anykščių meras savivaldybei grąžino partinei veiklai panaudotas lėšas

Anykščių meras konservatorius Sigutis Obelevičius į savivaldybės biudžetą pervedė 201,45 lito - šias išlaidas savivaldybė patyrė dėl rajono vadovo naudojimosi tarnybiniu transportu partinei veiklai.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pranešė gavusi informacijos apie mero sprendimą atsiskaityti su savivaldybe.

VTEK dar 2010 metų lapkritį konstatavo, kad S.Obelevičius nusižengė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimams.

Jis savivaldybės tarnybiniu lengvuoju automobiliu važiavo į Lazdijuose 2010 metų kovo 26 ir 27 dienomis vykusį Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos, kuriai priklauso ir pats, organizuotą renginį ir iš jo parvyko atgal. S.Obelevičius yra šios partijos Anykščių skyriaus pirmininkas, o renginį „Programa kaime 2010“ organizavo TS-LKD partija išskirtinai tik savo nariams.

Automobilio kelionės dokumentuose nurodyta, kad maršrutu Anykščiai-Lazdijai-Anykščiai buvo nuvažiuota 442 kilometrai.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) 2011 metų gruodžio 1 dienos galutine ir neskundžiama nutartimi VTEK sprendimą paliko galioti, o S.Obelevičiaus skundą atmetė kaip nepagrįstą.

Palikdamas galioti VTEK ir pirmos instancijos teismo sprendimą LVAT pažymėjo, kad renginys, kuriame dalyvavo S.Obelevičius, buvo politinio pobūdžio, todėl dalyvavimas jame su mero tarnybos funkcijomis nėra susijęs. Taigi, S.Obelevičiaus vykimas į paminėtą renginį, anot LVAT, buvo susijęs su naryste politinėje partijoje, o ne su mero pareigų atlikimu. Todėl naudodamasis tarnybiniu automobiliu ne tarnybos pareigų atlikimui S.Obelevičius pažeidė teisės aktais nustatytas naudojimosi tarnybiniais automobiliais ribas bei tvarką ir turėjo asmeninės naudos, nes, išvengdamas kelionės išlaidų, sutaupė savo asmenines lėšas.

Byloje esančių įrodymų visuma LVAT įgalino konstatuoti, kad S.Obelevičiaus elgesys naudojantis tarnybiniu automobiliu ne tarnybos pareigų atlikimui nesuderinamas su pagrindiniais tarnybinės etikos principais būti padoriu ir nesavanaudišku.


Šiame straipsnyje: Anykščių merasVTEK

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių