Antrasis priėmimo etapas: nemokamos studijos - 3 tūkst. pretendentų

Antrajame priėmimo į universitetus ir kolegijas etape valstybės finansuojamose vietose pakviesti studijuoti beveik 3 tūkst. pretendentų, mokamose - daugiau kaip 2000.

Kaip ketvirtadienį paskelbus antrojo priėmimo etapo rezultatus BNS sakė Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) prezidentas Pranas Žiliukas, antrame etape iš viso dalyvavo daugiau kaip 18 tūkst. pretendentų.

Po pirmojo etapo sutartis studijuoti aukštosiose mokyklose pasirašė apie 25 tūkst. stojančiųjų, per 9,7 tūkst. iš jų - valstybės nefinansuojamose vietose. Pirmajame stojimo į aukštąsias mokyklas etape iš viso dalyvavo per 36,5 tūkst. abiturientų.

Kaip ir pirmajame stojimo į universitetus ir kolegijas etape, informacija apie antrojo etapo rezultatus nuo ketvirtadienio popietės pateikiama LAMA BPO interneto tinklalapyje, taip pat bendrajame priėmime dalyvaujančiuose universitetuose ir kolegijose.

Sutartis stojantieji turės pasirašyti nuo liepos 30 iki rugpjūčio 4 dienos.

P.Žiliuko teigimu, valstybės finansuojamų vietų bus pasiūlyta ir per papildomą priėmimą.

Į antrą etapą pateko tie, kurie neatsiliepė po pirmo kvietimų paskelbimo arba atsisakė pirmame etape pasiūlytų kvietimų, taip pat tie, kurie negavo jokio pasiūlymo.

Rugpjūčio 5-8 dienomis vyks papildomas priėmimas į likusias laisvas studijų vietas, kuriame galės dalyvauti tik dalyvavusieji pagrindiniame priėmime. Dalyvaujantys papildomame priėmime galės deklaruoti kitus pasirinkimus nei pagrindiniame. Kvietimai studijuoti per papildomą priėmimą bus skelbiami rugpjūčio 9 dieną.

Galutiniai bendrojo priėmimo į aukštąsias mokyklas rezultatai paaiškės po rugpjūčio 12 dienos.


Šiame straipsnyje: studijospriėmimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių