Anoniminiai alkoholikai jau dvidešimt metų Lietuvoje

Šiandien Lietuvos Anoniminių alkoholikų draugija mini 20 metų jubiliejų.
Ta proga Kauno sporto halėje nuo 12 valandos vyks šios draugijos jubiliejinis suvažiavimas. Vakare rengiamas koncertas ir vakaronė.

„Vartodami alkoholį rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove", - taip įspėja net ir alkoholinius gėrimus reklamuojančios kompanijos. Taurelė po taurelės, butelis po butelio - neilgai trukus žmogus tampa priklausomas aitriam skysčiui, vėliau išsivysto liga - alkoholizmas.

Tūkstančiai sugriautų likimų, kenčiantys artimieji, nusikaltimai, pavojus kito gyvybei ir grėsmė saugumui - tokios alkoholiko ir jo artimųjų realijos. Kaip pasveikti? Kur rasti jėgų žengti blaivybės keliu? Atsakymą į šį klausimą pateikia Anoniminių alkoholikų draugija, egzistuojanti visame pasaulyje", - teigia AA nariai.

Lietuvoje pirmoji anoniminių alkoholikų grupė susibūrė 1988 metų birželio 30 dieną.

Anoniminiai alkoholikai - tai draugija vyrų ir moterų, kurie dalijasi savo patirtimi, jėgomis ir viltimi, norėdami padėti sau ir kitiems sveikti nuo alkoholizmo.

Anoniminių alkoholikų susirinkimuose, kurie gali būti vedami įvairiomis formomis, alkoholikai pasakoja, į ką jie pavirto girtuokliaudami, ką jie darė, kad atsikratytų šio įpročio, kaip jie gyvena dabar.

"Klaipėdos" nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių