A.Merkel: Baltijos šalys Vokietijai svarbios

Prieš atvykdama į Vilnių Vokietijos kanclerė Angela Merkel sako, kad Baltijos šalys svarbios kuriant Europos Sąjungos partnerystę su Rytų kaimynėmis.

Savaitiniame savo vaizdo dienoraščio įraše A.Merkel tvirtina, kad paisys ir mažesnių partnerių interesų, pranešė LTV naujienų tarnyba.

Prieš vizitą į Lietuvą ir Latviją Vokietijos kanclerė eiliniame vaizdo dienoraščio įraše tikina, kad šios šalys Berlynui yra svarbios, o santykiai su jomis prieštaringi nuo vokiečių ordinų 13 a. veiklos iki Hitlerio ir Stalino pakto. "Jų dydis palyginti mažas, bet nereikia nuvertinti jų svarbos", - sakė A. Merkel.

Vokietijos kanclerė taip pat teigė aptarsianti santykių su Rusija klausimus. "Lietuva ir Latvija taip pat yra svarbios partnerės formuojant Europos Sąjungos Rytų partnerystę. Kadangi norime gerų santykių su mūsų Rytų kaimynėmis, ar tai būtų Ukraina, Vidurinės Azijos respublikos, Baltarusija, ar Rusija. Kaip tik santykius su Rusija, aš, žinoma, detaliai aptarsiu su derybų parteriais Lietuvoje ir Latvijoje. Norime glaudžiau bendradarbiauti su Rusija dėl saugumo. Kaip to pasiekti, suprantama, derinsime su mūsų draugais Baltijos šalyse", - kalbėjo A. Merkel.

Ji tvirtino, kad mažosios Europos Sąjungos valstybės yra tiek pat svarbios kaip ir didžiosios.

"Mums, Vokietijos Federacinei Respublikai, aišku: spręsdami neskriaudžiame mažesnių partnerių. Bet mes tikime, kad vaisingi gali būti bendri sprendimai Europos Sąjungoje, ir mažosios šalys yra tokios pat svarbios kaip didžiosios", - tikina Vokietijos kanclerė.

A.Merkel į Lietuvą ketina atvykti pirmadienį, rugsėjo 6 dieną.


Šiame straipsnyje: Angela Merkel

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių