A.M.Brazauskas buvo Lietuvos valstybės simbolis, teigia V.Putinas

Algirdas Mykolas Brazauskas buvo ne tik šalies vadovas, bet ir Lietuvos simbolis, teigiama Rusijos premjero Vladimiro Putino atsiųstoje užuojautoje dėl kadenciją baigusio prezidento, ekspremjero, Kovo 11-osios Akto signataro mirties.

"A.Brazauskas buvo ne tik vadovas, bet ir tikras Lietuvos valstybės simbolis. Rusijoje jis visuomet buvo gerbiamas už savo profesionalumą, sąžiningumą ir padorumą", - teigiama Rusijos vyriausybės vadovo užuojautos telegramoje, kurią cituoja Rusijos ambasada Vilniuje.

Rusijos prezidento Dmitrijaus Medvedevo užuojautoje sakoma, kad su A.M.Brazausko vardu siejami demokratiniai pasikeitimai Lietuvos visuomenėje, šalies perėjimas į rinkos ekonomiką ir pirmieji žingsniai eurointegracijos link.

"Eidamas prezidento, Seimo pirmininko ir Vyriausybės vadovo pareigas A.M.Brazauskas skyrė daug dėmesio dvišaliams santykiams su mūsų šalimi, už savo indėlį šioje srityje jis pagerbtas aukštu Rusijos valstybės apdovanojimu", - teigė D.Medvedevas.

Birželio 17 dieną Rusijos prezidentas kadenciją baigusį Lietuvos prezidentą ir buvusį premjerą A.M.Brazauską apdovanojo Garbės ordinu už indėlį plėtojant santykius tarp Lietuvos ir Rusijos.

77 metų A.M.Brazauskas po sunkios ligos mirė šeštadienį savo rezidencijoje Turniškėse Vilniuje.


Šiame straipsnyje: Brazauskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių