Alytaus savivaldybės taryba antrąkart bandys rinkti miesto merą

Alytaus miesto savivaldybės taryba ketvirtadienį antrąkart bandys išsirinkti miesto merą, kuris pakeistų susikompromitavusį korupcija įtariamą Česlovą Daugėlą, netekusį pareigų spalio mėnesį.

Per pirmąjį balsavimą prieš mėnesį miesto politikams mero nepavyko išsirinkti.

Naujai besiformuojanti dauguma yra išsakiusi ketinimus palaikyti socialdemokrato Felikso Džiauto kandidatūrą. F.Džiautas trečiadienį BNS teigė, kad naujos daugumos susitarimą pasirašiusiųjų politikų pozicija tarybos posėdžio išvakarėse išliko tokia pat.

"Kol kas nepasikeitė", - tvirtino socialdemokratas.

Susitarimą lapkričio pabaigoje pasirašė 19 tarybos narių iš keturių partijų - socialdemokratų, konservatorių, socialliberalų ir "tvarkiečių". Tam, kad būtų išrinktas meru, kandidatas turi sulaukti 14 tarybos narių palaikymo.

Dabartinę Alytaus tarybos daugumą, turinčią 15 iš 27 tarybos narių, sudaro konservatoriai, liberalcentristai, socialliberalai ir "darbiečiai".

Lapkričio 5-ąją vykusių rinkimų metu F.Džiautas dėl mero posto varžėsi su konservatoriumi Dobilu Kurtinaičiu, bet nė vienas iš jų nesurinko pakankamai balsų.

Mero postas liko laisvas spalio 21-ąją iš pareigų atleidus korupcija įtariamą Česlovą Daugėlą. Laikinai miestui vadovauja vicemerė liberalcentristė Nijolė Makštutienė.

Č.Daugėla spalio pradžioje buvo suimtas dėl galimų nusikaltimų, susijusių su Alytaus miesto stadiono ir futbolo aikštės rekonstrukcijos darbų projektavimu bei viešaisiais pirkimais, bet vėliau jis paleistas į laisvę.


Šiame straipsnyje: Česlovas DaugėlaAlytaus meras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių