Alytaus rajono gyventojams - politikų rengiamos šokių popietės

Alytaus rajono valdžia gyvenvietėse po kelias per dieną organizuoja popietes gyventojams. Rajono opozicijos atstovai piktinasi šokiais ir dainomis vidury dienos ir tai vadina valdančiųjų – konservatorių – artėjančių savivaldos rinkimų šou, praneša LTV naujienų laida „Šiandien“.

Tris ar du kartus per dieną Alytaus rajono savivaldybės vadovai pasikeisdami vyksta į popietes, kaip jie sako, pabendrauti su senjorais ir išklausyti jų problemų.

Opozicijos atstovai piktinasi biudžeto lėšų švaistymu ir popietes įvardija kaip valdančiųjų rinkimų šou. Ir tikina, kad opozicijos tarybos narių niekas į tokius renginius nekviečia.

Per popietes senjorai gauna dovanų – šampūno, skalbiamųjų miltelių ir indų ploviklio.

„Artėja savivaldybių rinkimai. Tai čia stengiamasi neformaliai pravesti agitaciją, rinkiminį šou, vis dėlto teikiamos dovanėlės“, – sako Alytaus rajono tarybos narys, opozicijos frakcijos vadovas Evaldas Dainauskas.

„Manyčiau, kad tai netinkamas laikas nei šokiams, nei dainoms. Aš galvoju, kad tos dovanėlės, kurios yra įteikiamos maišeliuose, yra įžeidžiantis dalykas“, – teigia opozicijai atstovaujantis tarybos narys Arvydas Balčiūnas.

„Valdantieji tai sėkmingai daro ne savo asmeninėmis lėšomis, bet mūsų rajono biudžeto lėšomis, visų gyventojų lėšomis. Manyčiau, garbės jiems tas nedaro“, – įsitikinęs tarybos narys, opozicijos atstovas Algis Žėkas.

Rajono savivaldybės vadovai tvirtina, kad dovanas gyventojams skiria rėmėjai, o popietės rengiamos darbo laiku, nes bendrauti su žmonėmis – esą jų tiesioginis darbas.

„Taip, tai yra darbo metu ir manau, kad tai yra pateisinama. Ir mano požiūriu, čia tas klausimas negali kilti. Kaip yra pasakyta, rinkimai pasibaigia ir rinkimai vėl prasideda, čia traktavimo reikalas“, – aiškina Alytaus rajono meras, Tėvynės sąjungos-Krikščionių demokratų frakcijos narys Algirdas Vrubliauskas.

Popietėms iš vietos biudžeto skirta 7 tūkst. litų, tačiau kiek tiksliai jos kainuos, rajono vadovai atsakyti negali.

„Negaliu pasakyti, kadangi šiandien dar vyksta susitikimai su mūsų senjorais. Kada baigsime, tada pasakysime sumą. Aš manau, kad sausainiai, saldainiai ir kava brangiai nekainuos“, – sako Gediminas Krasauskas, Alytaus rajono mero pavaduotojas, Tėvynės sąjungos-Krikščionių demokratų frakcijos narys.

Iki mėnesio pabaigos Alytaus rajono vadovų laukia dar 14 tokių popiečių. Panašios popietės buvo organizuojamos ir pernai, tačiau jų buvo mažiau ir tik didesniuose miesteliuose.


Šiame straipsnyje: politikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių