Almerijoje lietuviams bus teikiamos konsulinės paslaugos

Lietuvos konsulatas Valensijoje (Ispanija) trečiadienį organizuoja konsulinę misiją į Andalūzijos regiono miestą Almeriją, kurios metu Lietuvos piliečiams bus teikiamos konsulinės paslaugos.

Pasak Užsienio reikalų ministerijos (URM), tai pirmoji Lietuvos konsulato Valensijoje organizuojama konsulinė misija.

Konsulinės misijos metu bus priimami Lietuvos piliečių ir lietuvių kilmės asmenų prašymai dėl pasų keitimo ir išdavimo, Lietuvos pilietybės, užsienyje sudarytų civilinės būklės aktų įtraukimo į apskaitą Lietuvoje ir Lietuvos piliečių, išvykusių iš Lietuvos ilgesniam nei 6 mėnesių laikotarpiui bei gyvenamosios vietos deklaravimo.

Almerija yra gausiai lietuvių gyvenama Ispanijos provincija. Manoma, kad čia gali gyventi apie 15 tūkst. lietuvių.

Išvažiuojamosios konsulinės misijos organizuojamos nuo tada, kai nuo 2009 metų birželio 29 dienos į Lietuvos pasą papildomai elektroniniu būdu pradėta įrašinėti asmens biometrinius duomenis ir pirštų atspaudus. Konsuliniai pareigūnai vyksta į tuos regionus, kur yra didelės lietuvių bendruomenės ir nėra Lietuvos diplomatinės atstovybės ar konsulinės įstaigos.


Šiame straipsnyje: AlmerijaIspanija

NAUJAUSI KOMENTARAI

rosita

rosita portretas
Gerai ,butu ,kad konsuladas taip pat butu ir Almerijoje ,nes cia gyvenu 11metu ,o anksciau buvo konsuladas pas mus ,bet ji panaikino ,,,Kodel?,,,,,,,,,butu malonu jei tiek lietuviu cia Almerijoj o konsulado neturim ,bet jei dirbam reikia vaziuoti i Valencija,kodel ???????neisteigus vel konsulado Almerijoj??????????pagarbiai;::::
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių