A.Kupčinskas ketina kandidatuoti į Seimą

Įtaką Kaune praradę ryškiausi šio skyriaus konservatoriai pakėlė sparnus skrydžiui į Vilnių, keldami nerimą kai kuriems dabartiniams Seimo nariams, rašo „Lietuvos žinios“.

Kitąmet vyksiantiems parlamento rinkimams besirengiančios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos forpostu vadinamame Kauno skyriuje - sambrūzdis.

Seniausias ir stabilias tradicijas turinčios partijos rinkimų į Seimą sąrašuose iki šiol rikiavosi tos pačios kandidatų pavardės. Sudrumsti nusistovėjusį konservatorių vandenį sumanė buvęs Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas ir savivaldybės administracijos direktoriaus poste pabuvę Edita Gudišauskienė ir Vygantas Gudėnas.

Tačiau jau ne vieną kadenciją vienmandatėse apygardose į Seimą kandidatuojantys politikai vietų jiems užleisti neketina.

Laimėję rinkimus į Kauno miesto savivaldybės tarybą, šie konservatoriai įtaką merijoje prarado dėl per naktį suburtos naujos koalicijos. Dabar jie nutarė jėgas išmėginti Seimo rinkimuose, kandidatuodami vienmandatėse apygardose.

„Savivaldos rinkimuose gavome didelį palaikymą, tad sprendimas kandidatuoti į Seimą - logiškas žingsnis“, - tikino Kauno miesto tarybos narys A.Kupčinskas.

Pasklidus žiniai apie kauniečių planus, subruzdo šiuo metu Seime dirbantys konservatoriai, jie ėmė svarstyti, kuriuos parlamento „senjorus“ bandys išstumti A.Kupčinskas, V.Gudėnas ir E.Gudišauskienė. Esą net svarstoma ir kitokia galimybė - kokiu kitu lyderiu būtų galima pakeisti Kauno konservatorių vadovą.

„Lyderius kas dvejus metus tvirtina partijos skyriaus sueiga, o jos narių susirinkimas vyko birželį, tad šiuo metu oficialiai padaryti pakeitimų neįmanoma“, - kategoriškai paneigė jo atstatydinimo galimybę A.Kupčinskas. Pasak jo, bandymas inicijuoti Kauno konservatorių lyderio keitimą kilo tik dėl nenoro užleisti pozicijų Seimo rinkimuose, nes esą jokių priekaištų dėl skyriaus veiklos nesulaukta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lina

lina portretas
tik ten tokie ir svajoja,,jei nieko gyvenime nesugebi,,,tai ten tik ir vieta,,,labai maza dalis sedinciu seime verti pagarbos...

už portretas
užuojauta Lietuvai...

Gerai

Gerai portretas
Palaikysim ir balsuosim. Manau,kad pateks. Tinkamas žmogus.
VISI KOMENTARAI 47

Galerijos

Daugiau straipsnių