A.Kubilius: teisėsauga neturi įtarimų dėl A.Čapliko veiklos

Teisėsaugos institucijos neturi kokių nors įtarimų dėl atsistatydinti nutarusio sveikatos apsaugos ministro Algio Čapliko, teigia ministras pirmininkas Andrius Kubilius.

"Aš iki šiol iš teisėsaugos institucijų esu gavęs tik vieną žinią - kad jie neturi kokių nors įtarimų bent šiuo metu dėl ministro įsipainiojimo į kokias nors veiklas, kurias jie tyrė pačioje sveikatos sistemoje", - ketvirtadienį interviu Žinių radijui teigė premjeras.

A.Čaplikas apie sprendimą pasitraukti iš sveikatos apsaugos ministro posto paskelbė trečiadienį. Pasak jo, tokį sprendimą jis priėmė, nes neturėjo didžiausios valdančiosios Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos palaikymo vykdyti sveikatos apsaugos reformą.

Tą pačią dieną Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai atliko dokumentų poėmius Sveikatos apsaugos ministerijoje, Valstybinėje ligonių kasoje, Vilniaus teritorinėje ligonių kasoje ir keliose nevalstybinėse įmonėse bei organizacijose.

Ministras pirmininkas interviu dar kartą pakartojo jau anksčiau išsakytą poziciją, kad Konservatorių frakcija Seime palaiko sveikatos reformą.

"Be abejo, tiek planuojant pačias reformas, tiek ir jas įgyvendinant mes nevengiame diskusijų, tų diskusijų metu vėlgi gali kilti įvairių emocinių priekaištų, bet jų vertinti kaip nepritarimą reformai tikrai nebūtų galima", - tikino premjeras.

A.Kubilius teigė, kad sprendimą, ar patenkinti A.Čapliko atsistatydinimo pareiškimą, tiek jis, tiek koalicijos partneriai svarstys po vasario 16-osios.

"Pagal įstatymą tam yra skirtos penkios darbo dienos. Jos baigsis jau po vasario 16-osios švenčių ir tada susirinksim ramiai, galbūt šiek tiek nurimus ir emocijoms, ir įvairių komentarų vertinimams apsispręsime, kaip geriausia yra elgtis, bet vieną sąlygą, kurią aš žinau labai aiškią, - tai koalicija buvo, yra ir liks įsipareigojusi ir padarys viską, kad reformos toliau būtų tęsiamos, nestabdomos ir kad visa sveikatos sistema būtų išvalyta", - kalbėjo premjeras.


Šiame straipsnyje: čaplikaskubilius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių