A.Kubilius: opozicija irgi turi jausti atsakomybę už valstybės finansus

Premjeras Andrius Kubilius piktinasi opozicijos neatsakingumu - esą ji savo pasiūlymu sugrąžinti pensijas į buvusį lygį griauna valstybės finansų sistemą.

"Inicijuodama tokį įstatymą opozicija turi nurodyti jo finansavimo šaltinius. Bet jie to nepadarė. Priešingai - prieš kelias dienas opozicijos lyderis, kalbėdamas apie kitų metų biudžetą, sakė netikintis, kad bus surinkta tiek lėšų, kiek jame suplanuota. O dabar sutinka dar didesnes išlaidas, nei numatyta. Tai kuriuo atveju opozicija yra nuoširdi", - ketvirtadienį kalbėjo premjeras, komentuodamas tądien Seimo vos vienu balsu po svarstymo patvirtintą įstatymą, kuriuo šiemet sumažintos pensijos ir kitos socialinės išmokos sugrąžinamos į buvusį lygį.

"Biudžetas yra ne tik Vyriausybės ir premjero, ne tik valdančiosios koalicijos, tai ir opozicijos, galų gale, visos visuomenės reikalas. Juokauti ir žaisti juo negalima. Kas turi dar įvykti, kad opozicija suprastų, jog žaisti su valstybės finansais yra neatsakinga, neteisinga ir neperspektyvu", - sakė Vyriausybės vadovas.

Seimas dar nėra galutinai pritaręs opozicijos inicijuotam įstatymui, kuriuo nuo 2011 metų pradžios nutraukiamas pensijų ir kitų socialinių išmokų sumažinimas. Šiam projektui priešinasi Vyriausybė, teigdama, kad jam įgyvendinti papildomai reikės apie 600 milijonų litų.

Galutinis balsavimas dėl įstatymo priėmimo Seime numatytas vėliau. Valdantieji tikisi, kad sugebės mobilizuotis ir atmesti opozicijos pasiūlytą projektą.

Pagal pernai gruodį patvirtintą įstatymą, pensijų sumažinimas turi galioti iki 2012 metų pradžios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių