A.Kubilius: Lietuva ir Latvija - vieno plėšiko apiplėštos kaimynės

Komentuodamas problemas dėl bankų, premjeras Andrius Kubilius Lietuvą ir Latviją antradienį palygino su vieno plėšiko apiplėštais kaimynais, kurių tarpusavio nesutarimams pagrindo nėra.

„Krajbanka“ žlugimą įtakojo ne „Snoro“ banko žlugimas, o tai, kad toks ponas (Vladimiras) Antonovas galimai apvogė ne tik „Snoro“ banką, bet ir „Krajbanką“. Šioje vietoje nematau, jei koks nors plėšikas apiplėšia šalia gyvenančius du kaimynus, kodėl tie kaimynai turėtų susipykti", - Lietuvos radijui sakė A.Kubilius.

Rusijos pilietis V.Antonovas turėjo 68 proc. akcijų „Snoro“ banke, kurį Lietuvos valdžia nusprendė likviduoti, nustačius, kad įsipareigojimai gali viršyti turimą turtą. Po tokio žingsnio likvidavimas gresia ir „Krajabanka“, kuriame „Snoras“ turėjo per 60 proc. akcijų.
Praėjusį penktadienį dėl situacijos bankuose buvo atšauktas Lietuvos ir Latvijos premjerų susitikimas Visagine. Jis nukeltas į šį penktadienį ir, A.Kubiliaus teigimu, bus labai svarbus aptarti dvišalius santykius.

„Latvijos ir Lietuvos diplomatai yra parengę specialų raportą apie tolesnes dvišalių santykių vystymo ir plėtros galimybės, todėl tas susitikimas tikrai bus svarbus. Tikiu, kad darbingas ir rezultatyvus“, - kalbėjo A.Kuibilius.

Lietuvos prokurorams išdavus Europos arešto orderį, turto pasisavinimu įtariami buvę pagrindiniai „Snoro“ akcininkai V.Antonovas ir Raimondas Baranauskas buvo sulaikyti Jungtinėje Karalystėje, vėliau paleisti už užstatą. Lietuva prašo juos perduoti Lietuvos teisėsaugai, tačiau ši procedūra gali užtrukti kelis mėnesius.


Šiame straipsnyje: SnorasAndrius Kubilius

NAUJAUSI KOMENTARAI

nemiegok apvogs

nemiegok apvogs portretas
jei savo turto nesaugai pats kaltas ir turi atsakyti

ass

ass portretas
Pasirodo bankais negalima pasitiketi, skaudziai atsiliepia.

gintas

gintas portretas
p.Kubiliau ar Antonovas nuejo i banka ir paeme ta kruva latu ar litu, deja ne jie visi buvo pervesti, o kad pervesti tokias sumas reikia laiko, tokie pervedimai stebimi ir vizuojami teisesaugos ir banka priziurincios istaigos, jeigu nebuvo priestarauta reiskia viskas svaru ir teiseta, o jei ne tai kazkuri is siu istaigu neatliko savo darbo, stai kur reikia ieskoti kaltu ir juos bausti.Problema kai seimos ir gimines klanas priziurinejo banku veikla, ar tiesa kad Glaveckas ir Sarkinas susije giminystes rysiais.....Reikia pirmiausiai issivalyti savo kiema...
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių