A.Kubilius: Graikijai teks sekti Lietuvos pėdomis ir taupyti

Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV) viešintis Lietuvos premjeras Andrius Kubilius sako, kad Graikijos vyriausybė turės mažinti išlaidas, kaip pasielgė Lietuva.

"Graikija neturi kito pasirinkimo. Stebuklų negali laukti, nes stebuklų - nebūna. Graikijos vyriausybė turės mažinti išlaidas ir taupyti, tai yra privalės daryti tą patį, ką jau padarė Lietuva", - Masačiusetso technologijos institute (MTI) trečiadienį teigė A.Kubilius.

Skaitydamas paskaitą šiame institute, A.Kubilius įrodinėjo, kad verta investuoti Lietuvoje, kuri, pasak jo, - "patraukli investicijoms, dinamiška, išradinga, kūrybiška ir siekianti tikslo šalis, kurioje gyvena išsilavinę, nebijantys pokyčių ir iššūkių žmonės", pranešė Ministro pirmininko tarnyba.

Trečiadienį vizitą JAV pradėjęs Lietuvos premjeras taip pat susitiko su MTI prezidente Susan Hockfield (Sjuzan Hokfild), su kuria aptarė MTI galimybes bendradarbiauti su Vilniaus universitetu nanotechnologijų, biotechnologijų ir kitose srityse, pristatė Lietuvoje kuriamus penkis mokslo slėnius.

Anot pranešimo, pagal "US News and World Report" reitingus MTI yra ketvirtas geriausias JAV universitetas, pasaulyje užimantis devintąją vietą. Institute dirbo arba dirba 75 Nobelio premijos laureatai.

A.Kubilius trečiadienį pusryčiavo su konkurencingos ekonomikos stratego Michaelo Porterio (Maiklo Porterio) bendrovės "Monitor Group" vadovu Joe Fulleriu (Džo Fuleriu), su kuriuo aptarė Lietuvos potencialą vystyti žinių ekonomiką.

Premjeras taip pat susitiko su investavimo bendrovės "Liberty Mutual Group" vadovu Tedu Kelly'u (Tedu Keliu).

Pasak Ministro pirmininko tarnybos, apsilankymas MTI pratęsia A Kubiliaus vasario mėnesio vizitą JAV, kai Lietuvos premjeras Silicio slėnyje Kalifornijoje ir Niujorke susitiko su aukštųjų technologijų bendrovių vadovais ir ieškojo galimybių pritraukti investicijas į Lietuvos aukštųjų technologijų sektorių.


Šiame straipsnyje: kubiliusGraikijataupymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių