A.Kubilius apie Rusiją: naivios svajonės baigėsi

Lietuvos Premjeras sako, kad visos santykių atnaujinimo su Rusija strategijos turėtų būti padėtos į stalčių su užrašu: „Pasibaigusios naivios svajonės“.

Andrius Kubilius, interviu Lietuvos radijui komentuodamas Rusijos premjero Vladimiro Putino ir prezidento Dmitrijaus Medvedevo apsisprendimą dėl būsimų prezidento rinkimų, sako, kad tokia įvykių eiga jo nė kiek nenustebino.

„Manau, kad galima bent jau vieną pozityvą tame pamatyti – niekam neturėtų likti kokių nors iliuzijų, kaip artmiausius dešimtmečius Rusija bus valdoma“, – teigia A. Kubilius.

Pasak Premjero, visos atnaujinimo santykių su Rusija politikos, modernizavimo politikos turėtų būti padėtos į stalčių, ant kurio turėtų kabėti užrašas: „Pasibaigusios naivios svajonės“.

„Mums tai nėra nieko naujo. Kai kas galbūt kitose Vakarų sostinėse – Berlyne, Briuselyje ar net Vašingtone – turėjo kokių nors iliuzijų dėl galimybės matyti modernizacijos keliu einančią Rusiją, tai tos iliuzijos turėtų būti pasibaigusios“, – tvirtina A. Kubilius.

Primename, kad šeštadienį Rusijos prezidentas D. Medvedevas valdančiosios „Vieningosios Rusijos“ suvažiavime paskelbė, jog Rusijos prezidento rinkimuose kandidatuos dabartinis šalies premjeras Vladimiras Putinas. O pats D. Medvedevas taps „Vieningos Rusijos“ kandidatų į Valstybės dūmą sąrašo pirmuoju numeriu. Partijai laimėjus, dėl ko neabejojama, jis užimtų premjero postą.


Šiame straipsnyje: Vladimiras PutinasLietuvaRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

RM

RM portretas
Tiesiai į dešimtuką.

rm

rm portretas
tu tikriausiai šaulys

Jonas

Jonas portretas
Žiūrėk endrius ir apie politiką nusimano , gabus vyrukas su septyniolika paratėjų.. O gaila ,kitais metais po rinkimų, tokį vyriausybės proto bokštą prarasime.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių