A.Kubilius apie R.Šukį: nesistemos žmogui reformos pavyks geriau

Premjeras Andrius Kubilius Lietuvos radijui teigė tikės, kad Raimundui Šukiui, Liberalų ir centro sąjungos kandidatui į sveikatos apsaugos ministrus, pavyks tęsti reformą.

Pasak jo, jis, kaip ir ankstesnis ministras, nėra sveikatos apsaugos sistemos žmogus, tad jam reformos turėtų sektis lengviau. Be reformos tęstinumo, galimam kandidatui keliama užduotis ir „išvalyti“ šią sistemą nuo korupcijos.

„Būnant pačios sistemos atstovu, ko gero, kaip rodo ir Lietuvos patirtis per visus 20 metų, dažniau būna sunkiau reformuoti pačią sistemą. Aš džiaugiuosi, kad R. Šukys sutiko tapti ministru", - interviu Lietuvos radijui antradienį sakė A. Kubilius.

Pasak ministro pirmininko, iš R.Šukio tikimasi, kad jis ne tik tęs sveikatos apsaugos reformą, tačiau ir „išvalys“ šią sistemą nuo korupcijos.

„Tikrai sveikatos sistema pagal daugelį korupcijos tyrimų būdavo pripažįstama kaip viena iš neskaidriausių. Tą matėme ir nesenose istorijose, todėl taip ir formuluojame iššūkius naujam ministrui, ir, manau, kaip tik jo paties asmeninės savybės, jo patirtis yra tinkamos tokiems iššūkiams pasitikti ir įveikti“, - sakė Premjeras.

„Reikia skaidrinti visą sistemą, padaryti ją efektyvesnę, taupiau naudojančią tikrai didelius šalies mokesčių mokėtojų pinigus. Matėm ir matom, kiek daug sudėta pastangų stabdyti sveikatos sistemos įstaigų tinklo optimizavimą, girdim ir matom, kiek daug pastangų yra sudėta siekiant išsaugoti [...] onkologijos institutą, kurio veiklą, mes manome, galima padaryti žymiai efektyvesnę. Sustiprinant ir mokslinį potencialą ir pačios ligoninės instituciją“, - kalbėjo A. Kubilius.

Interviu jis pridūrė, kad sveikatos apsaugos reformai priešinasi ne tik formacijos bendrovės, bet ir kitos interesų grupės.

„Labai dažnai matome institucijos vadovo ar jos grupės pastangas išsaugoti savo krėslą. Šitie dalykai yra gerai matomi, žinomi, suprantami. Tai liečia ne tik sveikatos sistemą, bet ir, pavyzdžiui, energetikos sektorių“, - pridūrė A. Kubilius.   

R. Šukio kandidatūrą teigiamai įvertino ir Prezidentė. Dalia Grybauskaitė teigia palaikysianti liberalcentristų deleguoto kandidato į sveikatos apsaugos ministrus Raimondo Šukio kandidatūrą.

Šalies vadovės teigimu, R. Šukys - darbštus, gerą išsilavinimą turintis bei kompetentingas žmogus.

„Poną Šukį iš principo, kiek pamenu jį dirbant ankstesnėje Vyriausybėje ministru, vertinu labai gerai. Tai garbingas žmogus, teisininkas, su geru išsilavinimu. Taigi tikrai manau, jeigu toks teikimas būtų, aš jį vertinčiau teigiamai“, - antradienį žurnalistams pareiškė D. Grybauskaitė.

Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) valdyba pirmadienį vienbalsiai nusprendė į sveikatos apsaugos ministro postą deleguoti dabartinį Seimo vicepirmininką R. Šukį. Šį kandidatą palaiko ir Premjeras A.Kubilius.


Šiame straipsnyje: kubiliusŠukys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių