Afganistane sužalotas prezidento patarėjas

Afganistane per pratybas sekmadienį sužalotas prezidento patarėjas gynybos klausimas Modestas Petrauskas.

Pranešama, kad patarėjas sužeistas į ranką.

Šiuo metu Afganistane viešintis kariuomenės vado adjutantas Eduardas Baranovskis sekmadienį sakė, kad sužalojimas nėra rimtas. "Pulkininkas Modestas Petrauskas per šaudymo pratybas neatsargiai pasielgė su ginklu ir sužeidė sau pirštą", - teigė E.Baranovskis.

Incidentas įvyko sekmadienį Afganistano pietuose, Kandahare. Čia dislokuotas specialiųjų operacijų pajėgų eskadronas.

Pasak E.Baranovskio, eskadroną lankiusiai delegacijai iš Lietuvos buvo pasiūlyta šaudykloje išbandyti karių naudojamus ginklus. "Sužalojimas padarytas dėl neatsargumo", - kartojo adjutantas.

M.Petrauskas buvo nugabentas į netoliese kanadiečių įkurtą vietos ligoninę. Prezidento patarėjui čia suteikta pirmoji medicininė pagalba.

Sužeidimas nedidelis, todėl M.Petrauskas drauge su kitais delegacijos nariais galės tęsti vizitą Afganistane.

Šiuo metu su vizitu Afganistane lankosi kariuomenės vadas Valdas Tutkus. Jį be M.Petrausko ir E.Baranovskio dar lydi krašto apsaugos viceministras Antanas Valys.

Kaip pranešė Krašto apsaugos ministerija, pareigūnai Afganistane ketina aplankyti Lietuvos karius, tarnaujančius Goro provincijos atkūrimo grupėje Čagčarane, Kabule bei Specialiųjų operacijų pajėgų karius, vykdančius misiją Afganistano pietuose.

Kabule taip pat numatytas gen. ltn. V. Tutkaus susitikimas su Tarptautinių saugumo paramos pajėgų (angl. ISAF) vadu generolu Davidu D. McKiernanu. Toli nuo namų tarnaujantiems kariams kariuomenės vadas tradiciškai veža lauktuvių - jas šį kartą Čagčarane tarnaujantiems kariams suruošė artimieji.

Planuojama, į Lietuvą kariuomenės vadas grįš trečiadienį, rugsėjo 10 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių