A.Čaplikas neketina atsiimti atsistatydinimo pareiškimo

Premjeras Andrius Kubilius neįkalbės sveikatos apsaugos ministro Algio Čapliko nesitraukti iš užimamo posto. Pats A.Čaplikas pasiryžęs neatsiimti savo atsistatydinimo pareiškimo.

„Jeigu pasakiau, kad dirbu, tai dirbu, jeigu pasakiau, kad pasitraukiu, vadinas, pasitraukiu. Sprendimas jau priimtas“, - ketvirtadienį sakė sveikatos apsaugos ministras, deleguotas valdančiosios Liberalų ir centro sąjungos (LiCS).

Atsistatydinimo pareiškimą premjerui A.Čaplikas pateikė trečiadienį po to, kai netiesioginį nepasitikėjimą juo pareiškė viena iš Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų lyderių, Seimo pirmininkė Irena Degutienė.

Pagal įstatymą, premjeras turi teisę penkias darbo dienas įtikinėti ministrą atsiimti atsistatydinimo pareiškimą. A.Kubilius leido suprasti tai bandysiąs daryti.

Tačiau ir A.Čaplikas, ir LiCS vadovas Gintautas Babravičius patvirtino, kad sprendimas dėl ministro pasitraukimo iš pareigų yra galutinis. „Manau, kad premjeras pasiūlys, bet mažoka vilties, kad ministras sutiks, nes čia ne koks nors vaikų darželis. Abejoju, ar jis atsiims pareiškimą“, - sakė G.Babravičius.

Liberalcentristai ketvirtadienį ryte surengtame vadovybės ir Seimo frakcijos pasitarime nusprendė likti valdančiojoje keturių partijų koalicijoje. „Įvertinome politinę situaciją, gerbiame ministro apsisprendimą. Manome, kad jis geriausiai galėtų tęsti reformas sveikatos sistemoje. Tačiau sprendimas jau yra priimtas. Prezidentė ir premjeras turi galutinai apsispręsti dėl ministro atsistatydinimo. Po Vasario 16-osios švenčių koalicijoje tarsimės, kaip toliau dirbsime. Liekame koalicijoje, čia jokių klausimų nėra“, - sakė LiCS vadovas.

Pasak jo, liberalcentristai pasiryžę deleguoti naują kandidatą į sveikatos apsaugos ministrus, jeigu dėl to bus sutarta koalicijoje. Bet neatmetama, kad koalicijos partneriai susitars sukeisti ministerijas. „Yra keturi partneriai, reikia viską tartis. Mums priklauso dviejų ministerijų kvota. Su partneriais nuspręsime, kur būtų efektyviausias darbas“, - teigė G.Babravičius.

A.Čaplikas atsistatydino po to, kai su kyšiu buvo sulaikytas liberalcentristų deleguotas sveikatos apsaugos viceministras Artūras Skikas. Jis tvirtino kyšį ėmęs partijai.

„Kas taps įpėdiniu ministro poste? Tarsimės koalicijoje, reikės išgirsti ir Prezidentės nuomonę“, - sakė A.Čaplikas.


Šiame straipsnyje: čaplikas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių