A.Butkevičius: socialdemokratams trūksta susitelkimo ir savikritikos

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkas Algirdas Butkevičius sako, kad partijai trūksta susitelkimo ir savikritikos.

"Ar turime pakankamai drąsos ir energijos keisti Lietuvos gyvenimą teisingesne kryptimi? Ko mums trūksta, kad galėtume tai padaryti? Jausdamas atsakomybę už partijos dabartį ir ateitį, trumpai pasakyčiau taip: mums dažnai trūksta susitelkimo, susiklausymo ir kritiškumo savo pačių veiklai, žodžiams ir klaidoms", - per iškilmingą LSDP tarybos posėdį šeštadienį kalbėjo A.Butkevičius.

Anot jo, ekonomikos nuosmukio ir vertybių praradimo laikmečiu reikia suprasti, kad tauta socialdemokratais patikės tiek, kiek jie bus to nusipelnę.

LSDP pirmininkas užsiminė, kad per 20 atkurtos partijos metų būta intrigų, sąmokslų, apkalbų ir panašiai.

"Tik paprasti šalies piliečiai gali įvertinti, ar mes tikrai tarnaujame žmonėms, ar tik mažai dar vis nomenklatūrinei interesų grupei, kuri norėtų vadintis partija. Tokios grupės vis dar tebesivadovauja senomis klišėmis - intrigomis, sąmokslais, apkalbomis, skirstymu į savus ir svetimus. Būkime sąžiningi - to būta ir per 20 atkurtos Socialdemokratų partijos metų. Ar mes norime tai prisiminti, ar mes norime prie to sugrįžti? Matyt, ne", - kalbėjo jis.

Partijos garbės pirmininkas, kadenciją baigęs prezidentas Algirdas Brazauskas per iškilmingą LSDP tarybos posėdį tikino, jog socialdemokratų stiprybė ta, kad jie "mano žmones", o dabartinė valdžia esą skiria žmonėms per mažai dėmesio.

"Mes matome žmones ir žmonės mato mus. (...) Dabar valdžios žmonės nemato arba nenori matyti, todėl mūsų toks biudžetas", - kalbėjo jis.

"Mes labai kuklinamės, kita vertus. Tie metai, kai mes buvome valdžioje - ir pirmąkart po rinkimų, ir 2000-2001-aisiais - daugelis įrodė, kad mes mokame kalbėti su žmonėmis, kalbėtis su tauta, kad gali ir moka išgirsti žmonės", - sakė A.Brazauskas.

Anot jo, "toks laikas, kai žmonės vėl išgirs, galės išgirsti, vėl ateis, ir ateis toks laikas mūsų Lietuvos socialdemokratų partijai".

Opozicinė Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) šeštadienį mini partijos atkūrimo 20-metį.

Šeštadienį Lietuvos mokslų akademijoje Vilniuje vyksta iškilmingas LSDP tarybos posėdis-konferencija "Istorinis LSDP vaidmuo Lietuvos valstybės kūrime 1989-2009 metais".

Pranešimus konferencijoje be A.Butkevičiaus ir A.Brazausko skaitys garbės pirmininkas profesorius Aloyzas Sakalas, mokslo žmonės, kiti partijos nariai, parlamentarai.

Lietuvos socialdemokratų partija - seniausia Lietuvoje, įkurta 1896 metų gegužės 1 dieną Vilniuje, atkurta 1989 metais.

Socialdemokratai, dvi ankstesnes Seimo kadencijas buvę valdančiojoje daugumoje, po pastarųjų rinkimų atsidūrė opozicijoje, tačiau su 25 atstovais parlamente turi antrą pagal dydį frakciją.

Pastaruosiuose rinkimuose, vykusiuose visoje Lietuvoje, 2009 metų vasarą į Europos Parlamentą, socialdemokratai liko antri po konservatorių su 18,61 proc. balsų.

2009-ųjų prezidento rinkimuose socialdemokratų kandidatas, partijos vadovas A.Butkevičius drauge su itin didelio rinkėjų pasitikėjimo sulaukusia nepartine kandidate Dalia Grybauskaite pateko į antrą rinkimų turą, jame jis liko antras su 11,68 proc. rinkėjų balsų.


Šiame straipsnyje: Algirdas ButkevičiusLSDP

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių