A.Ažubalis susitiko su Niujorko lietuviais

Lietuvos užsienio reikalų ministro Audroniaus Ažubalio vizitas Niujorke, kur jis dalyvavo Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos bendrųjų debatų savaitės renginiuose, vainikuotas susitikimu su Niujorko ir apylinkių lietuviais rugsėjo 25 dieną.

Po lietuviškų mišių Švč. Mergelės Marijos apreiškimo bažnyčioje parapijos salėje gausiai susirinkusiems JAV gyvenantiems tautiečiams ministras padėkojo už ilgametę aktyvią veiklą puoselėjant lietuvybę Amerikoje.

“Jūs visuomet buvote, esate ir liksite neatsiejama Lietuvos dalimi, savo nuoširdžia veikla ir patriotizmu kaskart liudijančiu meilę ir pagarbą mūsų tėvynei. Esame viena tauta, nedalomai susijusi svarbiausiais tautinės savasties atributais – lietuvių kalba, kultūra, papročiais, tradicijomis ir bendra istorine atmintimi”, - kalbėjo ministras.

Už nuopelnus garsinant Lietuvos vardą ir ilgametę aktyvią veiklą lietuvių bendruomenėje JAV lietuvių bendruomenės Niujorko apygardos pirmininkei Ramutei Žukaitei  ministras įteikė Lietuvos užsienio reikalų ministerijos garbės ženklą “Lietuvos diplomatijos žvaigždė".

Vykusioje diskusijoje apie Lietuvos dabartį ir ateitį A.Ažubalis pažymėjo aktyvaus dalyvavimo Globalios Lietuvos programos įgyvendinime svarbą.

Pasak ministro, nepriklausomai nuo to, kur gyvename, galime ir turime puoselėti lietuvybę, išlaikyti politinius, ekonominius, pilietinius ir kultūrinius ryšius su Lietuva, įsitraukti į valstybės ir jos gerovės kūrimo procesą.

A. Ažubalis  pabrėžė, kad tarpusavio ryšių stiprinimas priklauso nuo mūsų noro ir pastangų, o šią vasarą vykęs Pasaulio lietuvių ekonomikos forumas ir Pasaulio lietuvių mokslo ir kūrybos simpoziumas, kuriame aktyviai dalyvavo JAV lietuviai, yra puikūs sėkmingo bendradarbiavimo pavyzdžiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dar

dar portretas
vienas politikierius....

uzsienietis

uzsienietis portretas
dar vienas tos kartos kur is tuscio i kiaura...

Vabalas.

Vabalas. portretas
Nieko nesuprantu ,tai pilietybe is lietuviu atima,tai ditirambus trubina.Gal sakau Azublis su ruseliais ten uzmarese susitiko ,nesu lietuviais,nezinau,nezinau....?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių