A.Ažubalis išsakė paramą Gruzijos norui suartėti su ES

Užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis, antradienį kaip garbės svečias dalyvavęs kasmetiniame Gruzijos diplomatinių atstovybių vadovų suvažiavime, išsakė paramą šios valstybės siekiui suartėti su Europos Sąjunga (ES).

Šiais metais Lietuva ir Gruzija mini 20-ąsias abipusio atkurtos nepriklausomybės pripažinimo metines. A.Ažubalis akcentavo, kad abi šalys nuėjo ilgą kelią atkurdamos valstybingumą ir tuo pačiu plėtodamos dvišalius santykius.
 
Kreipimesi į ambasadorius ministras akcentavo Lietuvos paramą tolesnėms demokratinėms reformoms Gruzijoje ir šios šalies principiniam užsibrėžimui siekti suartėjimo su ES.

„Gruzijos dalyvavimas ES Rytų partnerystėje yra, visų pirma, vertybine orientacija grįstas bendradarbiavimas. Jis remiasi bendru Europos identitetu ir laisvės, demokratijos, pagarbos žmogaus teisėms ir pagrindinėms laisvėms, įstatymų viršenybės ir socialinės atsakomybės principais“, - sakė A.Ažubalis.

Pristatydamas Lietuvos kaip ESBO pirmininkės veiklą ir uždavinius, ministras pabrėžė ESBO įsipareigojimą Ženevos diskusijose siekti pažangos sprendžiant saugumo ir stabilumo klausimus, susijusius su 2008 m. konflikto sureguliavimu. Šiame kontekste ministras akcentavo siekį didinti pasitikėjimą skatinančių priemonių svarbą.

„Konflikto sprendimas negali būti pasiektas be pilietinės visuomenės įtraukimo ir pasitikėjimo pagrindų atkūrimo. Maži, bet nuoseklūs žingsniai įgyvendinat pasitikėjimą skatinančius projektus yra Lietuvos pirmininkavimo ESBO prioritetas, kurį siekiame įgyvendinti praktiškai“, - teigė A.Ažubalis.

Kalbėdamas apie globalius užsienio politikos iššūkius, ministras pabrėžė Gruzijos indėlį į Tarptautinę paramos saugumui pajėgų (International Security Assistance Force, ISAF) misiją Afganistane.

„Gruzijos indėlis į taikos įtvirtinimo procesą Afganistane yra geriausias Gruzijos solidarumo ir patikimumo liudijimas, kurį itin vertina bendrų tikslų siekianti tarptautinė bendruomenė“, - sakė A.Ažubalis.

Jis taip pat pagyrė gabią ir veiksmingą Gruzijos diplomatinę tarnybą, palinkėjo sėkmės įgyvendinant Gruzijos užsienio politikos siekius.


Šiame straipsnyje: Audronius AžubalisGruzija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių