A.Ažubalis atsakė į Nobelio premijos laureatės kritiką

Užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis laiške Nobelio taikos premijos laureatę iš Irano Shirin Ebadi patikino, kad Lietuva stengiasi padėti Baltarusijos pilietinei visuomenei.

„Šiemet Vilniuje atidarėme Vieningos Baltarusijos namus, kurie suteikia prieglobstį tiems, kurie yra persekiojami Baltarusijoje, ypač po 2010 m. gruodžio 19 d. įvykių Minske. Be to, 2011 m. birželį “Freedom House„ įkūrė savo skyrių, kitos su Baltarusija dirbančios nevyriausybinės organizacijos planuoja atidaryti savo biurus Vilniuje“, - Užsienio reikalų ministerijos pranešime cituojamas ministro laiškas.

Irano žmogaus teisių gynėja Sh.Ebadi viešėdama Briuselyje spalio 5 dieną apgailestavo, kad Lietuva ir Lenkija prisidėjo prie žymaus Baltarusijos žmogaus teisių gynėjo, centro „Vesna“ vadovo Alesio Beliackio sulaikymo.

„Labai apgailestauju, kad dvi Europos Sąjungos šalys, Lietuva ir Lenkija, padėjo Baltarusijos valdžiai suimti A.Beliackį“, - sakė Sh.Ebadi.

A.Ažubalis patikinoi, kad A.Beliackio atvejis nesustabdys Lietuvos pastangų padėti Baltarusijai tapti demokratiška ir žmogaus teises gerbiančia šalimi. URM pranešime teigiama, kad Lietuva griežtai pasmerkė Baltarusijos valdžios veiksmus prieš A.Beliackį ir deda visas įmanomas pastangas jo padėčiai pagerinti.

„Nepateisinama, kai remiantis teisiniais susitarimais Lietuvos teisingumo ministerijos suteiktą informaciją Baltarusijos valdžia panaudojo kaip priemonę susidoroti su “Vesna„ lyderiais. Šis faktas tik parodo, kad Baltarusija brutaliai piktnaudžiauja teisiniais instrumentais“, - rašoma pirmadienį išsiųstame laiške.

Sh.Ebadi 2003 metais buvo paskirta Nobelio Taikos premija.


Šiame straipsnyje: Audronius AžubalisBaltarusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Nobelio premijos laureatė S. Abadi nusivylusi, kad Lietuva ir Lenkija padėjo baltarusių valdžiai suimti Alesį Beliackį Ar teisinga, kad Lietuva laikoma tokia piktadare? Kur čia šuo pakastas? Kas slepias už šio didžiulio skandalo dėl tų prakeiktų pinigų, kurie atsieit turėjo atnešti laisvę Baltarusijai? Pinigų niekam nebūna ir nėra per daug,ypač šiais krizių laikais,bet ar nuo pinigų pradedama kova už laisvę? Aišku, ne nuo pinigų, o nuo skambių antirusiškų ir antilenkiškų pareiškimų, nuo pilietybės iš lietuvių atiminėjimo, nuo pensininkų ir vaikų marinimo badu, nuo studentų atidavimo į skandinavišką bankų vergiją. Mūsų valdantieji niekuo nėra geresni už Lukošenko. Todėl jam ir padeda.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių