A.Ažubalio teirautasi dėl buvusių „Snoro“ indėlininkų turto

Lietuvoje viešintis Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas antradienį susitikęs su Lietuvos kolega Audroniumi Ažubaliu iškėlė klausimą dėl Rusijos piliečių, turėjusių indėlius likviduojamame „Snoro“ banke, interesų.

A.Ažubalis teigia Rusijos ministrą informavęs, kad tam tikra indėlių suma yra apdrausta, o siekiant atgauti turėtas lėšas reikia kreiptis pagal Lietuvoje galiojančius įstatymus.

„Buvo kalba apie indėlininkų interesus. Aš pasakiau, kad Lietuvoje visi indėlininkai yra apdrausti atitinkamom sumom ir jei kokie nors indėlininkai iš Rusijos pusės jaučiasi ko nors netekę, jie turi kreiptis privačiai pagal Lietuvos nustatytus įstatymus, stengtis tai, ką įmanoma, atgauti, jei bankas bankrutuoja“, - po susitikimo su S.Lavrovu žurnalistams sakė A.Ažubalis.

Lietuvoje, kaip ir visoje Europos Sąjungoje, visi gyventojų ir įmonių indėliai iki 100 tūkst. eurų, yra apdrausti. Tačiau nedraudžiami indėliai Rusijos rubliais ir kitomis trečiųjų šalių valiutomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tegu

tegu portretas
rusija ir atiduoda tuos indėlius, juk ruskiai įdėjo tuos indėlius į savo tautiečio banką, tai dabar tegu maskoliai ir atiduoda. Ko čia kišasi tas militaristas lavrovas?

argi

argi portretas
rusija jau gražino visas skolas lietuviams ir Lietuvai, kad gali dabar teirautis apie saviškius?
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių