A.Ažubalio atstovė: Rusijos ambasada dezinformavo S.Lavrovą

Rusijos ambasada dezinformavo Vilniuje viešintį Rusijos užsienio reikalų ministrą Sergejų Lavrovą apie tai, ką Lietuvos užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis pasakė žiniasklaidai, teigia A.Ažubalio atstovė.

„Ministras stebisi, kad Rusijos ambasados darbuotojai dezinformuoja savo vadovą apie tai, ką Lietuvos užsienio reikalų ministras kalbėjo su Lietuvos žiniasklaida. Ministras žiniasklaidai sakė, tiksliai cituojant, kad “okupacijos klausimas yra buvo ir išliks mūsų darbotvarkėje", - trečiadienį BNS sakė A.Ažubalio atstovė Renata Lazdin.

S.Lavrovas trečiadienį žurnalistams pareiškė, kad Lietuvos užsienio reikalų ministras viešai kalba tai, kas jų dvišaliame susitikime nebuvo aptarinėjama.

Pasak A.Ažubalio atstovės, vis dėlto tokia ambasados praktika nestebina ir esą kalbėti su kolegomis Rusijoje lengviau nei su Lietuvoje reziduojančiais Rusijos diplomatais.
„Tuo pačiu tokia dezinformavimo metodika ministro nestebina, nes Lietuvos diplomatų patirtis rodo, kad dialogas tiesiogiai su Rusijos kolegomis Maskvoje yra paprastai konstruktyvesnis, nei darbas su šalies ambasada Vilniuje“, - teigė R.Lazdin.

Rusijos ministras trečiadienį sakė girdėjęs, kad A.Ažubalis žiniasklaidai sakė reikalavęs jo atsiprašymo dėl sovietinės okupacijos.

„Mes turime problemų dėl istorijos ir tarp mūsų veikia Lietuvos ir Rusijos istorikų komisija. Vakar mes palietėme šį klausimą ir išreiškėme pasitenkinimą, kad ši komisija parengė labai įdomų dokumentų rinkinį, liečiantį Didžiojo tėvynės karo periodą. Jie skelbs šį rinkinį, o mes kalbėjome kaip padaryti įžangą“, - teigė S.Lavrovas.

„Jei ši diskusijos vieta leidžia jam eiti prie mikrofono ir kalbėti, kad pareikalavo manęs atsiprašymo už okupaciją, tai aš palieku tai jo sąžinei. Turint omenyje šią mano kolegos specifiką, man labai sunku komentuoti dalykus, kuriuos jis pasakoja publikai“, - kalbėjo Rusijos ministras.

Jis sakė, kad dialogas tarp Rusijos ir Lietuvos pablogėja, tuomet, kai esą dvišaliuose susitikumuose yra kalbama viena, o viešai - kita.

„Kai konstruktyviai aptariame dalykus tokia atmosfera atsiranda, tačiau kai po tokių aptarimų kas nors iš mūsų išeina į tribūną spaudos konferencijoje ir sako: “Aš parodžiau mano kolegai, kur vėžiai žiemoja„, tada atmosfera blogėja“, - pridūrė S.Lavrovas.

Antradienį su S.Lavrovu susitikęs Lietuvos užsienio reikalų ministras teigė pareiškęs, kad okupacijos klausimas liks dvišalių santykių darbotvarkėje ir pasiūlęs intensyvinti abiejų šalių istorikų bendrą darbą.

„Aš pasakiau, kad okupacijos klausimas yra, buvo ir išliks mūsų darbotvarkėje, Lietuvos darbotvarkėje“, - po susitikimo žurnalistams sakė A.Ažubalis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

by the way

by the way portretas
supraskit pagaliau, ką bepasakytų mūsų ministrai , rusai visuomet išvers savaip, jei jiems tai bus naudinga. Tai seniai jų išbandyta metodika, nukreipti dėmesį, sukelti skandalą ar kažką panašaus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių